歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
想問下00七劍 mg定hg好玩啲,我有啲驚mg會企唔穩,把劍太大會連揸都揸唔住,有冇砌過的巴打能解答,因為hg又好多位要自己補返色好麻煩。

Thx a lot

Mb?
想問下00七劍 mg定hg好玩啲,我有啲驚mg會企唔穩,把劍太大會連揸都揸唔住,有冇砌過的巴打能解答,因為hg又好多位要自己補返色好麻煩。

Thx a lot

Mb?

MB比例好幾型仔後悔買PG
請問師兄點處理1/100狼王d手指?
如果唔手油,應該上左指甲先定手掌先?
邊樣遮蓋容易d?

Thx a lot

Mb?

Mb買唔起,同埋鐘意砌個過程

Thx a lot

Mb?

Mb買唔起,同埋鐘意砌個過程

個人鐘意mg
mg 可以玩得開心d
mb 就貴d 但可以當比$人噴 既mg 同係金屬多d
mg 可以玩得開心d
mb 就貴d 但可以當比$人噴 既mg 同係金屬多d

mb因為副骨係合金,唔會咁易揸劍既時候失平衡
但係玩得多會有關節炎

妳唔玩佢都會關節炎
我隻紅迷 依家手腕好鬆
超新手請教

最近玩機戰V燃起咗砌模型嘅慾望

初試砌咗隻幼稚園級嘅海盜X1 HG 1/144

想問吓,比如VILLKISS,黑三一呢啲機戰V角色,係咪唔會有GUNPLA HG/RG/MG,只會有ROBOT魂?

砌fa unicorn真係樂痛苦,砌左成個月都未砌得哂

幾整潔
呢隻我諗住放哂啲武器扮三盾算

點解J到個精神骨到有粒野突起左
超新手請教

最近玩機戰V燃起咗砌模型嘅慾望

初試砌咗隻幼稚園級嘅海盜X1 HG 1/144

想問吓,比如VILLKISS,黑三一呢啲機戰V角色,係咪唔會有GUNPLA HG/RG/MG,只會有ROBOT魂?

版權問題+無開發組
想要機戰模型一係壽屋,一係等第三方
PS:壽屋模型絕對難砌過bandai 好多
白模係咪無骨架?咁點撐起個人

終於到

一張水貼,20板件

訂左白狗gm sp2 未到

4月發送啵
有冇人切完金異端天rg
70%

素組定上左色?
如果家下d模型素組已經咁靚就堅正
70%

素組定上左色?

當然上左色
大家點睇high resolution barbatos,睇相好好J
70%

素組定上左色?

當然上左色

係幾型,但劇中完全唔知做乜 搞到唔會買
70%

素組定上左色?

金色應該自己上啦

全隻上色
70%

素組定上左色?

金色應該自己上啦

全隻上色

依個素組
模型新手請問型砂紙磨水口磨花件係咪必然嘅結果?
花左之後除左上色可以點解決?
睇左好多有關處理水口嘅片都只係話由細號砂紙磨到大號,唔係好知下一步應該點做。
模型新手請問型砂紙磨水口磨花件係咪必然嘅結果?
花左之後除左上色可以點解決?
睇左好多有關處理水口嘅片都只係話由細號砂紙磨到大號,唔係好知下一步應該點做。

素組嘅話一係唔好磨
一係磨完就用拋光膏

磨完之後一定有花痕
通常係上色嘅人先會磨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞