歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

呢3盒,算唔算平?

exia好似好吸引

貴左二三十蚊

邊到賣?seven sword

肥趣嚟
如果係新都城果間仲會有折
有折之後都一般抵,住係附近嘅可考慮
其實滲線係唔係應該等d墨乾左先用X20去刷走多餘既色?

我成日未乾就刷搞到連條線都唔見埋, 但youtube睇人地d滲線既片又好似係上完線就即刻可以刷走

乾左先,除非你金手指刷
未乾x20刷係半面拿加天拿

乾左再刷
另外用火機油代替會減少爆膠機會
有無人用緊ustar泵?
想入手下,但budget得 around 1000

ok一用

自己唔多錢,但希望入一個有埋缸,想出氣穩定d同噴金屬色會靚

搭單問邊度有得買?
仲有要買咩準備?
顏料買邊隻

u star有,上淘淘買會最平
香港你去英明阿ym阿你問佢地會教你點用
另外油有油性同水性
油性個人推介gaia,不過買買下你gaia同me colour都會有
忍唔到手終於買咗巴力

明明無時間砌

狼王由套野未做完到完左都未入,每次經過一諗起屋企仲有好多未砌就算。。

有無人用緊ustar泵?
想入手下,但budget得 around 1000

ok一用

自己唔多錢,但希望入一個有埋缸,想出氣穩定d同噴金屬色會靚

搭單問邊度有得買?
仲有要買咩準備?
顏料買邊隻

u star有,上淘淘買會最平
香港你去英明阿ym阿你問佢地會教你點用
另外油有油性同水性
油性個人推介gaia,不過買買下你gaia同me colour都會有

大林同模型谷都會有得賣,大概850-980
忍唔到手終於買咗巴力

明明無時間砌

狼王由套野未做完到完左都未入,每次經過一諗起屋企仲有好多未砌就算。。

屋企就快無位放
之前入左個水果突自,但無時間砌去想賣出去,回下血之後買把神手
忍唔到手終於買咗巴力

明明無時間砌

好彩自己追個d都算係街貨,唔急買住(又有多個藉口俾自己忍手)
灣仔偉利啲價算唔算貴?

港島邊頭買模型好?
灣仔偉利啲價算唔算貴?

港島邊頭買模型好?

算係貴啦
有野有野抵咁
港島就社團或者中環間模型谷
忍唔到手終於買咗巴力

明明無時間砌

好彩自己追個d都算係街貨,唔急買住(又有多個藉口俾自己忍手)

之後FB見有平野就會執
忍唔到手終於買咗巴力

明明無時間砌

之後FB見有平野就會執

呢個真係不得了,仲要前排pb係咁出,呢幾個月好難忍
留名學野
新手剩係識玩素組,用開筆刀修水口、滲線
請問之後可以學咩技能?

等Ver Ka ZZ,相信pb實出一堆配件,到時一次過敗哂佢

你想學咩先

係咪應該學用膠水先?
依家好似卡關咁
都唔知學咩好

補夾口,修分模線

佢要玩MG嘅過基本上唔洗補夾口
可以試下補色或者住
全隻上

zz可能年底先出
黎緊可能會砌mg 巴巴帝王/rg 00Q full sabar
學下補色先,謝謝巴絲

未來人?
定get錯1/100當係mg

1/100巴巴
砌左幾年模型,但原來有分別
求指教
想問舊版HG百式係咪鍍金版?
留名學野
新手剩係識玩素組,用開筆刀修水口、滲線
請問之後可以學咩技能?

等Ver Ka ZZ,相信pb實出一堆配件,到時一次過敗哂佢

你想學咩先

係咪應該學用膠水先?
依家好似卡關咁
都唔知學咩好

補夾口,修分模線

佢要玩MG嘅過基本上唔洗補夾口
可以試下補色或者住
全隻上

zz可能年底先出
黎緊可能會砌mg 巴巴帝王/rg 00Q full sabar
學下補色先,謝謝巴絲

未來人?
定get錯1/100當係mg

1/100巴巴
砌左幾年模型,但原來有分別
求指教

mg嘅比例係1/100,不過唔係件件1比100嘅都係MG
巴巴嘅1/100並唔係mg
想問舊版HG百式係咪鍍金版?

最後一推
鐵血的魔劍堆垃圾幾時大減價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞