歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
請教巴打們,噴白色max既時候,會唔會偷懶直接上黑色灰,先再噴白色打光位。
還是上灰,再噴黑色?
另外做其他色既max,係咪一樣黑底,白色光位,再掃自己想噴既色?

唔係不嬲都上黑灰之後上白色嘅咩?
想用噴罐,但係咪要噴啲嘢先?
請教巴打們,噴白色max既時候,會唔會偷懶直接上黑色灰,先再噴白色打光位。
還是上灰,再噴黑色?
另外做其他色既max,係咪一樣黑底,白色光位,再掃自己想噴既色?

Google 過,有人話冇咁好,但係又唔講點解冇咁好
還是上灰,再噴黑色?

鳩嗡扮高手
max渡邊本書都係教你咁噴架啦~
我搵下張圖先
無砌開 無睇開高達
但想入隻神高達
係咪D大型既模型鋪都有?
無砌開 無睇開高達
但想入隻神高達
係咪D大型既模型鋪都有?

精品應該有~
想用噴罐,但係咪要噴啲嘢先?

要噴底灰先~
之後先上主色
還是上灰,再噴黑色?

鳩嗡扮高手
max渡邊本書都係教你咁噴架啦~
我搵下張圖先

咁我就安心去馬啦
新hg zeta是咪下個月出?幾號
新hg zeta是咪下個月出?幾號

4月30
偷跑可能-3日左右

問問巴打 點上色先有咁嘅效果

Google 高光陰影

Pm問佢囉

充電嗱喂

充電嗱喂

宜家差緊

Google 高光陰影

Pm問佢囉

唔該巴打

Google 高光陰影

Pm問佢囉

唔該巴打

幼稚園級嘅我又要請教各位高手一樣低能嘢

下圖個D,係咪意思要先抽出紅色部分?我抽到個部件彎彎地都係掹唔到,之前已經啪爛另一個小組件,唔敢再掹。多謝巴打們賜教

幼稚園級嘅我又要請教各位高手一樣低能嘢

下圖個D,係咪意思要先抽出紅色部分?我抽到個部件彎彎地都係掹唔到,之前已經啪爛另一個小組件,唔敢再掹。多謝巴打們賜教

試下抽出嚟果時不斷轉動佢
[quote]幼稚園級嘅我又要請教各位高手一樣低能嘢

試下抽出嚟果時不斷轉動佢

好,希望無事
請教大家 買左隻rasier 7劍 想整情境
量子化應該點整好 7劍同邊隻斬會有feel d ?? 有概念圖 但手機app就咁上傳就可以?
向大家請教 買左隻rasier 7劍 想整情境
量子化應該點整好 7劍同邊隻斬會有feel d ?? 有概念圖 但手機app就咁上傳就可以?

量子化 將部機磨成粉就得

量子化 將部機磨成粉就得

概念圖

巨腸*2

巨腸*2

好撚型 不過咁多件真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞