歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年4月號)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

有冇巴打知而家呢盒要幾錢?

real type 版890至1080

1比144果隻?
記得上年見過,今年都咪有貨
終於完成,D計劃下坡王牌
砌得富士美都預左多野執,呢架雨宮RX7本身出得幾靚,車身太高已經係通病,原裝套鈴太細,按比例應該得15吋 最大問題係尾燈同車身唔fit
改造大概係low返低車身,換過套19吋rays六柱鈴,頭尾擾流同尾翼底座加銅枝固定,加返柳釘,對桶櫈刻返線分開櫈背痴碳纖維水貼同加返四點式安全帶

最後D計劃雙王牌合照

呢到好似冇咩人玩車咁 十年都唔見一次有人post, btw好靚

呢度早就變咗巾模post
Post其他模型完全被無視

有覆阿
奈何我冇咩玩其他模

其實玩咩都冇所謂既,一日叫模型post我都仲會貼上黎
冇記錯咁耐以黎呢度真係得我一個砌模型車
老屎忽都要講句,好懷念以前百花齊放既日子

玩高智能方程式

唔玩車嘅都想睇你地點玩
砌左兩隻高達,有d興趣繼續玩下
之前一直係手油,但係太麻煩又慢
本身想買噴槍,不過我驚遲d冇興趣玩就晒錢
噴罐會唔會係一個選擇?

唔會,租場玩啦

但係我只係放工之後先有時間整下,唔想又去第二度
如果計晒成套噴槍裝備,氣泵、洗筆水個d,要幾錢左右
我屋企已經有抽風箱

筆400~1000
泵600~1800
洗筆水30~80
開油水80
油 14~50

請問個泵用淘寶個d烏龜泵掂唔掂?

可以係可以
不過你預唔可以長用
要入坑就入最好嘅

可能用嚟玩多一輪,真係有興趣先買貴d,唔想曬錢

1比144果隻?
記得上年見過,今年都咪有貨

係 144 係 YM 清貨買嘅 會唔會再返好難講
砌左兩隻高達,有d興趣繼續玩下
之前一直係手油,但係太麻煩又慢
本身想買噴槍,不過我驚遲d冇興趣玩就晒錢
噴罐會唔會係一個選擇?

唔會,租場玩啦

我屋企已經有抽風箱

筆400~1000
泵600~1800
洗筆水30~80
開油水80
油 14~50

可以係可以
不過你預唔可以長用
要入坑就入最好嘅

話就話龜、但係就好嘈
出力唔夠、晒天拿水果筆自己計
要個正常效果都係貴兩三百

唔會,租場玩啦

我屋企已經有抽風箱

筆400~1000
泵600~1800
洗筆水30~80
開油水80
油 14~50

可以係可以
不過你預唔可以長用
要入坑就入最好嘅

話就話龜、但係就好嘈

淘寶見有隻套裝最平個款820,會唔會好小小

遲d搞埋隻ab

我屋企已經有抽風箱

筆400~1000
泵600~1800
洗筆水30~80
開油水80
油 14~50

可以係可以
不過你預唔可以長用
要入坑就入最好嘅

話就話龜、但係就好嘈

Ustar? 大路都用呢個架啦

遲d搞埋隻ab

巴打都係V控
幾時先肯出MG V2AB

我屋企已經有抽風箱

筆400~1000
泵600~1800
洗筆水30~80
開油水80
油 14~50

可以係可以
不過你預唔可以長用
要入坑就入最好嘅

話就話龜、但係就好嘈

香港買都唔過1千/1100內
淘寶計埋運費等等其實同香港買唔會差好多

可以係可以
不過你預唔可以長用
要入坑就入最好嘅

話就話龜、但係就好嘈

香港買都唔過1千/1100內
淘寶計埋運費等等其實同香港買唔會差好多

差好遠
香港無氣缸變有氣缸價

想知部巴力要砌到咁嘅感覺,需要啲咩?

之前係貓店買左盒1/100金迷天蜜娜
見到個盒殘殘地諗住冇乜野
點知今日諗住砌先見到有幾塊架成塊彎左
有啲件都彎埋

有冇巴打知可以點搞?

消光同滲線油,佢連水口都無清
其真好簡單

消光同滲線油,佢連水口都無清
其實好簡單
如果想砌高達 想問下有咩入門工具好介紹 同幾錢左右 係邊買抵??

鉗仔
Cutting pad
筆刀
磨砂紙/棒
如果想砌高達 想問下有咩入門工具好介紹 同幾錢左右 係邊買抵??

鉗仔
Cutting pad
筆刀
磨砂紙/棒

Taobao
最近開始租場噴油
但噴落對漆面唔係好滿意 想知自己買噴筆帶去會唔會有改善

滲線

滲線

勇氣

滲線

勇氣

一騎當千

滲線

勇氣

一騎當千

話說買左hg
個jj 位既標誌點油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞