[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#31

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
以前見人成日叫人上淘寶買芒, 以為今日雙11會平到仆街, 原來只係轉移哂落運費, 咁樣標價標1蚊算啦
唔係免運費咩
呢個時勢仲淘咩寶啊
如果一早已經擺落購物籃,係會免運費
計落大約正價嘅一半
齋睇唔買
有冇開箱睇呀?

J死人 可以4k60同2k144互換
仲要唔洗2000人仔
我都唔想但係想買個mon無行貨
係香港訂又貴5千
唉..想要個32" 2k 144hz hdr mon
睇左幾日都唔知邊部好
BenQ EX3203R, asus XG32VQR,
AOC AG322QC4, philips 328M6FJRMB
有冇咩意見??
4k60 同2k144 互換係乜原理?
有可能做到??
PA32UCX HDR對比度 50多萬:1 終於超越PG35VQ

black level 也是超強

https://www.tomshardware.com/reviews/asus-proart-pa32ucx/4
有錢梗係買asus啦
看來我家的UP2718Q 可以退役了
用緊34WK95C無紅角/閃,文書上網睇戲真係冇投訴,D色仲靚過我另外一隻PG348Q,唯一唔好就係打機最高得75HZ,差果小小真係心大心細想換返部120HZ
差唔多$2000都係得1080p 60hz
有咩問題?
呢個價錢夠買到1080p 144hz嘛
當然講係SSP買 唔係淘寶
個個人都有唔同需求
你估個個都電莖損手追144hz咩
人地想買個色水靚啲嘅mon嚟睇片睇圖唔得嘅
今日罷工喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞