[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#31

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
1080p 會唔會差啲?
砌新機唔買2k真係對唔住自己
除非你部機本身得5~6千蚊筆直
4k
啱,我張RX570買咗冇耐,2k就費事啦
反正打機1080p夠晒,隻mon本身啲色水質素都唔錯
賣599美金
dell us 賣緊419
ching 推唔推薦AOC C24G1 144Hz VA panel呢隻
定LG會好啲
呀!!aw3418dw 同 aw3420dw好難揀呀!
差2500蚊
aw3420dw鮮色D
巴打你兩隻都有? 有冇comparison既相睇下呀
睇數字架炸
aw3418dw 99% sRGB
aw3420dw 98% DCI-P3/135%sRGB (nano-ips)
咁係真,我諗緊好唔好平平地買住舊款等第時有HDR先再重課一野 其實6k買moon我覺得已經貴

反正AW3420DW 有DCI-P3色域 但冇HDR有D可惜
多謝巴打中肯分析
依加係差在等BF買定依加衝雙十一
想問下係房普通駁laptop, 打下switch, 以下兩個mon邊款好?
AOC C27G1
Dell U2419HS
Dell質素係咪會好過AOC?
ad27qd有冇巴打知邊度有貨賣。行完成個深水埗都唔覺有
法奧?
咪又係要訂
通常等幾耐?
佢成日D野冇貨都唔會話冇貨
買左先同我講話冇貨

利申:岩岩o係佢度砌左部機
落左隻1tb ssd 之後先打黎話冇貨
係咪都係慣常做法黎?
但其他野見巴打們都話冇乜伏所以都照o係果度買
另外想問下2000fun買野o5ok
見佢有d mon做緊減價
定係腦場都差唔多
我張卡係gtx 1050ti, 想轉個4k mon,主要睇片,其實推唔推到?
唔玩madvr 就推到
佢做野流程

收到單 問代理 有咪落單 -> 收到齊咪pack 好 送
冇咪如果太長咪叫你轉
有無巴打已經買左三叔新個隻moon
想求下食評 睇下買佢定買benq 3270好
電腦一直由顯示卡個display port駁落個mon嘅display port度
最近一開機個mon有好多彩色橫線,又會有啲殘像

我試過:
由顯示卡嘅hdmi駁去mon嘅hdmi,係正常
由顯示卡嘅第2個display port駁去mon嘅display port,問題出現
由底板嘅display port駁去mon嘅display port,問題出現
換過另一條display port線試,問題出現

想問咁樣係唔係代表個mon嘅display port有問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞