[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#31

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我想問下用電腦mon
點樣轉做攞嚟當電視用??
自己想換mon咁啱屋企壞電視
想比自己個mon比佢地當電視咁用
最近買咗隻 ASUS XG258Q
保養網上登記咗係咪就唔使留盒
另外 Device Manager 認咗隻 moon 係 Generic PnP Monitor 係咪正常
https://youtu.be/1cqhthJenSM
Best Gaming Monitors of 2019 - RTINGS.com
Rtings 票選了2019最好的電競螢幕

( XG2402, VG279Q, AD27QD, PG279QZ, 34GK950F, C49RG90 )
其中友達拿下了3款, 群創1款, LG 1款, 三星1款

IPS 4款, TN 1款, VA 1款, 果然 Rtings 是 IPS派...
AD27QD 打敗 LG 登上清單, 整個就是讚啦
突然走左個PG279QZ出黎
PG279QE
個mon有烙印有冇得救,用咗幾日wallpaper engine部電腦唔識自己熄mon而家有好多線喺個mon
2070super推2k 144hz仲有冇得全ultra ?
例如玩3a大作
有冇圖
我想恥笑下

但唔足144
2080ti 都做唔到
咁又未嚴重到相機影到
起碼FI27Q-P屌打AD27QD
點睇LC27RG50FQNXZA?
VA 240hz 4msGTG Curved G-sync
有咩缺點?
DELL US 再平D,USD$ 949,我估已經接近Black Friday 價。

但Google 過,買美國DELL 好似好麻煩,唔接受集運倉地址同外國信用卡等等,要搵代購,唔知邊間代購可以買到。
我都係用咗半年 出現4紅角
帥傅上嚟整有影我張單
你預佢上嚟收走個Mon 到送番去你屋企要3-4 日
而家要收走個Mon?
我果陣係有人上門換PANEL
唔該咁多位巴打
會唔會借個Spare mon你用
700USD都淨係得G-sync compatible
想問black friday後深水埗既電腦店會唔會都有優惠
想換隻27” Mon 但係張書枱得36cm高既位 上面有個書架頂住
上過display spec望過有幾款岩岩好夠位放 但就要拆腳架 變咗㩒唔到mon底下d制 想問下有冇師兄有計
Ew3280u 轉左ips會唔會上返一萬?
認命用24/25
換枱
唔會 冇HDR600
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞