[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#31

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
點知你張枱design
我果個得囉
本來諗左好耐想買C24G1
見到VG279Q好似幾好,但好似張枱放唔落,想問下有無24"既代替品?
btw,我見 amaon買同香港買差成千蚊

budget $3000左右,有無其他好推介?
打機睇片,PS4,FPS,最好有雙hdmi頭,可掛牆
用2060super
我以為你話拆個mon既框 拆係好似拆得...
不過盡可能唔想拆...因為想多一層擺野...
所以想問下有冇得換支架...
我見普遍32吋mon...唔連支架應該43cm 左右...
有冇d支架超矮身....枱後面唔係牆黎..所以掛唔到牆
如果想買隻mon黎打 PS4同做下文書野 又想要4k,
BenQ EW3270U 4K HDR
Samsung U28R550
DELL U2718Q
呢幾隻的話巴打會比較推邊隻?
睇DELL戈隻d評價話有災情,BenQ隻巴打又點睇?
EW3270U or U28R550吧
睇你中意va定ips

如果呢張圖係真既咁點解咁多高質144hz mon都係IPS
ips可視角度同色水令好多人滿意
但娛樂用途VA比較強 特別係睇片/HDR 因為對比度比較高
小米隻ultrawide
做爛市咩
EW3270U
27UL850係IPS 睇片 HDR比較弱
想買個24吋雙hdmi 頭(電腦同PS4)嘅mon去黃金高登個d買就算定係Amazon newegg個d抵
LM
點為先放唔落?
32UD59-B係咪冇HDR? 睇哂官方介紹都冇提過
咁如果32UK550同EW3270U比邊個好啲? 先唔睇價錢
邊款?
小米 34 吋曲面螢幕售價為 2499 人民幣(約台幣 10,815),這價格也算是很實惠了;另外小米表示這款螢幕的顏色表現不錯,有121% sRGB廣色域、144Hz更新率等等;但實際顏色表現如何還不得而知。

4k 144hz?

你知唔知咩係4k
centralfield 有得訂
冇野了 見到像素3字頭一眼睇錯4k
原來只係大2k少少 冇hdr
難怪咁平
想喺日森買LG 32UL750-W 好似好抵玩
但網上好似無咩review?
同埋想問下插蘇/ 火牛個情況係點? THANKS
BENQ EX3501R 係咪無行貨,想幫我老師買

第一部4k mon
32UD59-B冇HDR
EW3270U
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞