[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#31

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
pg27uq 當60hz黎用都冇問題 反正畫質靚 廣色域量子點+FALD
144hz當係future proof
amazon先1萬出頭 平過香港萬幾蚊
一係放棄g sync 就有其他平價選擇
頭先行過腦場見到benq 隻EL2870u 28吋 4k 賣三千頭,幾吸引。

但見到頂置post話 4k+tn 都是垃圾,其實係咩原因?
youtube應該唔洗hdcp2.2?
tn賣點係快 但佢得60hz
同價位買到IPS 點解要揀TN
OK的 有埋退貨服務
保養你預冇先啦 差不多半價但冇保 可接受吧
理論上可以RMA返美國 實際唔清楚
用返你本身條電源線就得
pg27uq好呀
同價位有 4k IPS
Acer VG 270k?
lg 27ul500
望落幾正咁
隻Philips 買左返黎年半就打柴
aoc 有隻4k ips 2300蚊 好抵
U2790VQ/276E8VJSB 兩大烙印mon
https://youtu.be/I1nKoI7-3rc
AW2720HF 影片開始出來了, 不知道哪時候台灣才會開賣
越來越多選擇 輕鬆上4k
請問買mon 有冇邊度擺得多貨出黎可以一次過比較下
想問下aoc c27g1點睇?
前排買咗u2790VQ, 除咗show黑色會有少少漏光之外唔係好覺有咩問題 有咩烙印?
就咁Google 都搵到
期待tftcentral的review
其實PS4 用的話, HDR係唔係必須?
有冇人知咩事,換mon 之前想知係咪真係要換
http://sendvid.com/499ud1qc
show 到電腦畫面但跳frame,四條邊眨嘅頻率同中間唔同(大概差一個phase)
駁電腦(dvi)或者駁switch(hdmi)都會眨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞