[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#31

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我目標仲想買多個27”4k
寫輪眼標準
24吋4k
27吋4k/5k
32吋4k/6k
縮放比例一樣照用100%
4k黎講 我24吋用175% 27吋150% 32吋150%
未試過4k先咁問
仲用緊2k 27" 100%諗緊升上4k會唔會變到好細
100%會好細
但冇必要用100%
除非你有程式唔支援縮放or想開多d野
係咪得我4k 27用225%
另外想問知唔知cp3271k評價點樣?
見個規格同xv273k差唔多但google唔到外國既評價 只係係見大陸用家講過下咁
即係~ 變左2K ?
縮放比例唔係關d 字體size 放大縮細咋咩
有無最平既27吋 2k 144 介紹
而家13k都有2080super
用緊200only
225好似大左d wo
冇外國專業評測 唔清楚
仲諗住你留意開呢層面會熟啲
之前好似都問過你 27" 4k 120hz 又有freesync呢個要求好似得呢兩款
資訊太少 而且基本係ConceptD風格既XV273K
冇咩特別
我下一隻mon可能係ConceptD CM7321K
mini led 一定又係另一個天價價位
呢啲高階又靚既mon好似真係九成gsync 無freesync份
專業mon黎 唔會有g-sync
有adaptive-sync
CM7321K規格=PA32UCX 但平1000美金
CP7271K P個底係X27所以有g-sync
係啵 一時以為呢類貴價mon都係跟gsync 無留心望清楚
但就算平左都係好鬼貴...等開箱文
唔好意思 想問吓星河巴打

偶然見倒呢個

https://24h.pchome.com.tw/prod/DSBB0N-19009IUR5?fq=/S/DSABLS

近幾日會過台北 諗緊可唔可以帶返嚟
1. 係唔係真係可以今日下午落單第二日早上送到酒店 (一定要早上大概九點吧因為會check out酒店)
2. 咁多位巴打評價如何?好似好底咁

我冇方法問到個客服 佢一定要落單後先可以問
想問你地點睇mag321curv
而家見到新蛋賣3000有找
1. 佢唔係pchome客服應該答你唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞