[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#31

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
2060 點樣出到4k 60fps?
你玩LOL?
定你淨係拎黎睇片?
自己買個喇叭/soundbar好過喇
內置好多都係垃圾
放2個mon枱面都冇咩位再擺喇叭,本身諗住求其有聲出就得
ching有冇咩喇叭介紹下

原來張card最多1080p
睇片同switch多,最近會玩COD
1080p夠做
我用緊JBL Pebbles, 但係幾大舊
我見logitech個mx sound好似幾好咁
細細舊,D聲又唔錯,好似600幾
利申: Speaker冇咩研究, 9up 下only
我近排都想換喇叭
見Pebbles有分mini同唔mini 唔知有咩分別
size好似差唔多
9700KF+2070S+27GL650F-B
想問下Acer KG251Q Dbmiipx買唔買得過
平時打機多,間唔中睇下片咁,見佢二千就有240hz會唔會好伏
你電腦砌左未?
就啦 就啦
糾結27GL650F-B 唔知開唔開到g-sync compatible
張清單淨係有 27GL650 出現

你買得2070s 唔買2k mon?
香港幾時先會有27GL850
不了 毛錢
2K MON 就買PG279QE 5699
其實你而家個BUDGET決定左係幾多
點解買呢個
Response Time同Overdrive好過AD27QD
主機想13000搞惦
想有9700KF+2070S
如果飛馬買 可以點執
假1ms GTG, 歷史級最低對比度, 僅AD27QD同級
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=533949
仍然比AD27QD好,特別係Overdrive表現
你9700KF+2070S, 用2K144啦
如果唔係晒左部機咋
咁即係我用1080P 144HZ MON 可以係主機慳返好多
1080P 144HZ 用到盡係點執??
你咁樣, 不如拉個平衡
2K 144HZ Mon出AD27QD
拎PG279QE同AD27QD個差價黎出9700KF+2070S
唔等埋FI27Q-P ?
27GL850漏光勁到
共雪時刻 奶共戰爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞