【攬炒巴入】攬炒巴團隊,你地係民間記者會講嘅嘢好奇怪。(Chinazi)

450 回覆
288 Like 137 Dislike
-CHINA SAME AS NAZI

OK

加係 Chinazi 附近
其實我會推薦用新詞,用nazi只會類比,習治中共點止nazi,一定要有新詞,更有代表性,象徵習共,即使係nazi,都有個hitler為首

請過來幫推

我哋用nazi類比嘅同時,我哋一定要有我哋自己嘅新詞,而新詞用唔上原詞嘅exact wording,只係用近似,令人聯想得到,而本身呢個近似詞係又有另一更有代表性嘅意思

最新文宣用詞
[共狗割習] Anti-ChinaXi 反習粹
https://lih.kg/1593976

一齊用啦
世上本來係冇路,行嘅人多咗,路就自然出現
所以就係我地解釋得唔足,唔夠多論據去證明共狗就係納粹
你屌中國納粹既說話一定by definition applicable to nazi
言者無心聽者可能句句有骨

同埋貶低咗猶太人既苦難

Size for twitter
我唔開心姐 又屈我分化 日日就屈人
Chinazi 行頭,我要屌囇全個中國共產黨
如果真係要講一句
有可能係未到呢個階段
正如你而家話要有十萬計嘅香港人武裝革命
我諗都唔會成事

但做唔做同呢一刻諗咩,喺政治上係完全兩回事

而且我覺得攬炒巴絕對唔係想做大台
所以你嘅疑問到底係乜

呢個係我嘅問題
點解一定要拉埋nazi黎講
好似利用人地既歷史傷痕咁
用anti-ccp唔得咩,我地有資格講nazi?
屌你,新疆,(將來)香港嘅苦難唔夠多呀?
請過來幫推

我哋用nazi類比嘅同時,我哋一定要有我哋自己嘅新詞,而新詞用唔上原詞嘅exact wording,只係用近似,令人聯想得到,而本身呢個近似詞係又有另一更有代表性嘅意思

最新文宣用詞

一齊用啦
你唔洗灰,連登啲打手,冷氣軍師係咁架啦
咁都唔明?
不符合現實既野
唔係靠宣傳可以解決
其實佢都係建議,
又冇逼你唔準用,
真係感覺冇問題咪照用囉,用得好自然有人支持你
冇必要係到討論佢講得怪唔怪。

你用我都唔會同你割,最多唔同你用埋一份
代新疆發聲唔得嘅,連登唔係話反攻大陸,輸出革命咩。
要屌時就縮?
我覺得哩個post將反人類行為等如納粹
其實唔係
仆街真係有好多種
其實係走位,你用類似又唔係exact wording就好辦好多,推個新詞,重點係點樣elaborate,你可入去下面post睇頭post,再落去睇回覆

請過來幫推

最新文宣用詞

一齊用啦
好撚灰
喺唔了解新疆發生咩事之前觸及傷疤會令人覺得喺消費
不割,但要講出有問題,奇怪嘅地方。

就係點解用咗成個月先忽然話唔好。點解?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞