【攬炒巴入】攬炒巴團隊,你地係民間記者會講嘅嘢好奇怪。(Chinazi)

450 回覆
288 Like 137 Dislike
指控之前要先解釋咗佢deserve呢個指控先
「置頂」 停止跳閘
https://lih.kg/1594440
The Real Antifa is in HONGKONG.
And they wave American Flag
支共其實係右
你唔好話毛左就以為真係左翼
直頭要怒用呢個term,用到入字典喇下話。。。

喂,抗共思想成為語言,先有得全球長期抗共。明唔明?
其實攬炒巴講嘅嘢好簡單,唔知點解冇人get到

就係主題唔用得chinazi, 文宣照用,但唔好變主軸,變咗主軸,媒體篇幅就會極多,容易勾起受害人/國不幸歷史
有勞手足了
我覺得冇咩問題 甚至都有唔少外國人用#chinazi呢個hashtag
有勞手足了,好似有啲文宣之前有整過,有關於CHINAZI啲嘢
盡地一煲唔係理由
否則任何人任何做法都變得‘合理’

不論任何時候都要睇受眾反而

入字典長期抗爭,其他字都得
哩點唔會令chinazi特別合理

我只能講,尊重不同意見
各有各做
我理得中共係左右中呀。

Chinazi= 中國共產黨為二十一世紀新納粹黨
就係咁簡單
啱呀

同燒味一樣入牛津大字典
我明你講乜
不過真心唔好用Antifa
無謂捲入其他國家既鬥爭入面

而家其實Far-Right同Antifa都爭緊香港反送中呢件肥豬肉
同意唔停用chinazi
但認為可以改用antichinazi或旗上打X

一停道氣就冇啦,一鼓作氣啊
係Anti Chinazi
其實唔使咁大反應,全日都講呢樣,加個anti-喺前面就搞掂
未係囉,宜家係屌鳩中國共產黨 納粹嗎
Antifa係美國係過街老鼠,人見人憎嗰隻
要幾無sense先suggest人用antifa!
佢種族滅絕係右既行為
但佢全國體制、監控同政治理論係左

極左極右去到盡都係反人類
你個心真係各有各做,你就唔會出嚟屌人舉美國旗啦,分化狗
我都出過不少chinazi 的Twitter ,我反而覺得攬炒的言論無咩,佢地不過係反映點解佢地唔特別用呢個字去號召外國的情況,係為外國出黎的團隊的角道去諗。我諗個tag 出左咁耐,唔會講一句就無人用架啦。你有你用,佢有佢號召,大家都知想做咩就得啦。攬炒巴的努力我先唔會割。正如有人講唔好叫光復香港,時代革名咩咩咩,而家未又係叫到通街都係 你可以當攬炒係題醒我地要多點文宣,多點解釋比人知chinazi 的意思。免得人誤會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞