沈門師兄弟吹水區暨拜師區( 八 )

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
【大師點睇】潑港股冷水!沈大師:要減持 有糊食咗先

建立時間 (HKT): 0320 14:43

恒指今日創2015年8月以來新高,不過訊匯證券行政總裁「沈大師」沈振盈睇淡,現時市況「唔係好妥」,持貨者有糊食咗先。他表示,預期指數短線上升空間唔係好多,「我自己覺得,嚟到呢啲位,我就唔夠膽博。等埋個結算先啦,依家都好難搞,追我唔夠膽追,都仲有啲落後股可以諗,最落後嗰隻係滙豐(005),睇吓會唔會郁埋隻滙豐。」

他解釋,「外圍股市唔係好妥…美股加息抽一口後,連續兩日都抽唔起,同埋你見上星期恒指創新高,但國指唔肯創;道指衝咗一浸,道指標普創晒新高,但羅素2000就唔肯創新高,唔係好一致呀啲嘢。」認為此時要食糊,甩到身嘅就甩咗先。

超級大淡友
祝福埋5號仔

恒指今日創2015年8月以來新高,不過訊匯證券行政總裁「沈大師」沈振盈睇淡,現時市況「唔係好妥」,持貨者有糊食咗先。他表示,預期指數短線上升空間唔係好多,「我自己覺得,嚟到呢啲位,我就唔夠膽博。等埋個結算先啦,依家都好難搞,追我唔夠膽追,都仲有啲落後股可以諗,最落後嗰隻係滙豐(005),睇吓會唔會郁埋隻滙豐。」

他解釋,「外圍股市唔係好妥…美股加息抽一口後,連續兩日都抽唔起,同埋你見上星期恒指創新高,但國指唔肯創;道指衝咗一浸,道指標普創晒新高,但羅素2000就唔肯創新高,唔係好一致呀啲嘢。」認為此時要食糊,甩到身嘅就甩咗先。

5 RIP 上次師父解除祝福,一見佢跌返啲又祝福過,加多腳,咁國指就快郁,有貨就入
師傅日日叫減持 我已經加到無得再加
炒股最高境界: 為咗甩身
師傅日日叫減持 我已經加到無得再加

佢唔減邊有貨接

5 RIP 上次師父解除祝福,一見佢跌返啲又祝福過,加多腳,咁國指就快郁,有貨就入

柯煙5號仔既的士哥慘了

超級大淡友

總結:增持,唔好食糊住,仲有得上,5仔走鬼
愛因斯坦都無法解釋嘅現象: 師父由一月減磅到今日,究竟佢有幾多貨?
最後一個鐘破246城堡就

愛因斯坦都無法解釋嘅現象: 師父由一月減磅到今日,究竟佢有幾多貨?

報告大師兄 沈家軍暫時仲係24460 高地殺得難分難解
師父黎支援未
今日殺上245
800 億成交 u盤黎個200 億
師父今日唔太夠力,上3碌大嘅先
報告大師兄 沈家軍暫時仲係24460 高地殺得難分難解
師父黎支援未

敵軍負隅頑抗
我地等最後半粒鐘先總攻擊
【美圖獸獸】市值逾900億 沈大師睇唔透:傻架!要入藍籌呀?

美圖(1357)連升12日,今日更升破21蚊。訊匯證券行政總裁「沈大師」沈振盈,被問到美圖的持貨策略,他坦言:「美圖呀?美圖唔識睇喎!到呢個階段,你話再追就制唔過。我都唔敢搞,始終升到呢啲位,冇跟開就唔跟,有你都可以揸住佢等。」

「依家好難搞,因為我唔明佢哋背後想做乜…」當提到美圖現時逾900億市值,大師笑指:「咪係囉,傻架真係,真係要入藍籌股呀?」

我記得當年700都係比師父日屌夜屌
結果百屌成材
【美圖獸獸】市值逾900億 沈大師睇唔透:傻架!要入藍籌呀?

美圖(1357)連升12日,今日更升破21蚊。訊匯證券行政總裁「沈大師」沈振盈,被問到美圖的持貨策略,他坦言:「美圖呀?美圖唔識睇喎!到呢個階段,你話再追就制唔過。我都唔敢搞,始終升到呢啲位,冇跟開就唔跟,有你都可以揸住佢等。」

「依家好難搞,因為我唔明佢哋背後想做乜…」當提到美圖現時逾900億市值,大師笑指:「咪係囉,傻架真係,真係要入藍籌股呀?」

立即回到17-18蚊 大師
依家先830億,今日大戶係咪又準備上香俾師父

立即回到17-18蚊 大師

師傅發功
師傅醒多幾百點黎開飯好wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞