沈門師兄弟吹水區暨拜師區( 八 )

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
正股我真係唔買架,除左幾隻大藍籌,成份股以外睇都唔會睇

一招打天下 人中龍鳳
老美輕鬆v
夜期表現符合預期 因為大師話要企24300 先上睇25000 頂
就岩岩好開個24293 比佢

大師法力無邊
夜期表現符合預期 因為大師話要企24300 先上睇25000 頂
就岩岩好開個24293 比佢

大師法力無邊

師父FB有野講,我未聽,聽完睇下有咩料再匯報
件非沈門弟子走啦,冇人想見到你
想分享下3311 中國建築
係睇1040巴個post留意到

https://lihkg.com/thread/108684/page/1
https://lihkg.com/thread/136038/page/1?ref=android

1040巴打:
3311中國建築
呢隻股基本上每年純利都有20%既增長。今年全年合約目標達成,加上內地ppp項目有非常好既曾長,預期毛利益比較上半年有大幅改善。

仲高速增長中,應該可以揸幾年

睇睇

其實佢咩野人黎架?會唔會係打手?一個月5%?咁多人跟?bun c post都冇咁多人,需知道bin c先係連登仔最大興趣。

兩師兄係咪少玩正股?

果個max stock level?

唔似打手
可能係升市關係,我跟佢入左啲有盈利能力既股票,唔係純炒
17: $9.25入→$10.12放 9.16% (2月17入,27放)
978: $1.19入→$1.29 未放 8.4%
3311: $12.82入→13.72 未放 7.3%

另一個天天天晴巴一個月都唔止5%啦
單講2777 佢10.x叫人入
而家已經13蚊
碧桂園都高追埋

天晴巴都係玩高買更高賣,膽細睇左好耐都唔敢跟
成日都大上大落,睇少陣都可能會死
件非沈門弟子走啦,冇人想見到你

之前玩串左,依家仲入嚟留言搏咩?

睇睇

其實佢咩野人黎架?會唔會係打手?一個月5%?咁多人跟?bun c post都冇咁多人,需知道bin c先係連登仔最大興趣。

兩師兄係咪少玩正股?

果個max stock level?

唔似打手
可能係升市關係,我跟佢入左啲有盈利能力既股票,唔係純炒
17: $9.25入→$10.12放 9.16% (2月17入,27放)
978: $1.19入→$1.29 未放 8.4%
3311: $12.82入→13.72 未放 7.3%

另一個天天天晴巴一個月都唔止5%啦
單講2777 佢10.x叫人入
而家已經13蚊
碧桂園都高追埋

天晴巴都係玩高買更高賣,膽細睇左好耐都唔敢跟
成日都大上大落,睇少陣都可能會死

呢d 要膽大心細
師父睇特首有3個可能,1淋病當選,2胡國興當選,3冇人過半票流選。仲話淋病同薯片佬個8字唔啱做。
師父話自己係金融市場打滾咁多年,睇人準,諗人諗咩都準,過去嘅分析都離中唔遠。
話薯片佬廢,能力有限。仲話如果有人開賭盤,一定唔賭林鄭贏,其他都買。

師父話樓市升到7彩,個樓市就快收皮。

港股越來越似行擴散三角形,行親都係一個危機。佢估計下次落23000再彈上24600,再嚟22500,向上fing下fing,但睇落,話爆落去死人。大方向係睇落。下星期好大波動,要留意yen走勢,佢繼續睇金升。淡倉一直keep住,下星期會回一浸。美國玩完,3月底會有浸落,下星期一唔好心急買貨,最快27號先買貨。

仲有埋個股未聽,有買正股自己聽啦
聽完我好放心,無論股定樓師父都係淡友
師父睇特首有3個可能,1淋病當選,2胡國興當選,3冇人過半票流選。仲話淋病同薯片佬個8字唔啱做。
師父話自己係金融市場打滾咁多年,睇人準,諗人諗咩都準,過去嘅分析都離中唔遠。
話薯片佬廢,能力有限。仲話如果有人開賭盤,一定唔賭林鄭贏,其他都買。

港股越來越似行擴散三角形,行親都係一個危機。佢估計下次落23000再彈上24600,再嚟22500,向上fing下fing,但睇落,話爆落去死人。大方向係睇落。下星期好大波動,要留意yen走勢,佢繼續睇金升。淡倉一直keep住,下星期會回一浸。美國玩完,3月底會有浸落,下星期一唔好心急買貨,最快27號先買貨。

有晒啟示,有冇得買外圍薯片佬贏特狗?

關係時刻絕不含糊呀
Btw
星期一心急買貨
27號前走

關係時刻絕不含糊呀
Btw
星期一心急買貨
27號前走

27號有保留,要睇埋24號個3點9同26號個五行鳩估

關係時刻絕不含糊呀
Btw
星期一心急買貨
27號前走

師父係咁谷美股,對我哋唔公道啊

所以美股先有前途

所以美股先有前途

師父:

btw VicF 師兄 藍師兄,有冇玩下債券果d,果d 債券基金當收息玩唔玩得過?

btw VicF 師兄 藍師兄,有冇玩下債券果d,果d 債券基金當收息玩唔玩得過?

冇,要收息不如你等熊三買5號仔會唔會好d

另外,呢輪冇哂歐債嘅消息,我驚到時熊市開波歐債會燒埋其他債

另外,呢輪冇哂歐債嘅消息,我驚到時熊市開波歐債會燒埋其他債

我宜家月供三仔,要睇下師父幾時燈下5仔 。咁又係歐債 不過見有人講d 債券基金每月派好似幾爽。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞