沈門師兄弟吹水區暨拜師區( 八 )

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
師父係咁谷美股,對我哋唔公道啊

btw VicF 師兄 藍師兄,有冇玩下債券果d,果d 債券基金當收息玩唔玩得過?

冇玩債券,據知債市因為加息唔多資金流出,買junk Bond嗰啲所謂6厘屌唔過,穩陣嘅可能好少息,戴個頭盔先唔熟𨳊噏
師父睇特首有3個可能,1淋病當選,2胡國興當選,3冇人過半票流選。仲話淋病同薯片佬個8字唔啱做。
師父話自己係金融市場打滾咁多年,睇人準,諗人諗咩都準,過去嘅分析都離中唔遠。
話薯片佬廢,能力有限。仲話如果有人開賭盤,一定唔賭林鄭贏,其他都買。

師父話樓市升到7彩,個樓市就快收皮。

港股越來越似行擴散三角形,行親都係一個危機。佢估計下次落23000再彈上24600,再嚟22500,向上fing下fing,但睇落,話爆落去死人。大方向係睇落。下星期好大波動,要留意yen走勢,佢繼續睇金升。淡倉一直keep住,下星期會回一浸。美國玩完,3月底會有浸落,下星期一唔好心急買貨,最快27號先買貨。

仲有埋個股未聽,有買正股自己聽啦

有晒啟示,有冇得買外圍薯片佬贏特狗?

關係時刻絕不含糊呀
Btw
星期一心急買貨
27號前走

27號有保留,要睇埋24號個3點9同26號個五行鳩估

星期一要滿倉
簡單d講,當大户吸到某一個max stock level就會停,之後開始派貨,識數倉就會知大户24500樓上冇派過貨,目的就係假身唔想比人大長put。24000附近開始派,暫時仲有約1000點既貨未派。

btw VicF 師兄 藍師兄,有冇玩下債券果d,果d 債券基金當收息玩唔玩得過?

冇,要收息不如你等熊三買5號仔會唔會好d

另外,呢輪冇哂歐債嘅消息,我驚到時熊市開波歐債會燒埋其他債

我宜家月供三仔,要睇下師父幾時燈下5仔 。咁又係歐債 不過見有人講d 債券基金每月派好似幾爽。

等活仔跌到變高息股,第二時都可以諗,另外66如果跌到38蚊樓下可以分批入,熊市就等跌多啲,此股等如國企股,另外華資搶唔到地佢冇問題,鐵路起到邊佢就有地,仲要殺埋管理費,我有個單位鐵路上蓋物業,一個月管理費2811,3.4/尺,新樓柏傲灣嗰堆估5蚊/尺up,年年加,佢做物管嘅

我宜家月供三仔,要睇下師父幾時燈下5仔 。咁又係歐債 不過見有人講d 債券基金每月派好似幾爽。

等活仔跌到變高息股,第二時都可以諗,另外66如果跌到38蚊樓下可以分批入,熊市就等跌多啲,此股等如國企股,另外華資搶唔到地佢冇問題,鐵路起到邊佢就有地,仲要殺埋管理費,我有個單位鐵路上蓋物業,一個月管理費2811,3.4/尺,新樓柏傲灣嗰堆估5蚊/尺up,年年加,佢做物管嘅

謝師兄們 66 係有諗過,正如你所講,佢係玩哂,佢係主導市場 。咁我38 蚊就開始睇。
唔知有冇人記得大師兄講過頭3個月都陽燭單野,今個月都已經陽緊
唔知有冇人記得大師兄講過頭3個月都陽燭單野,今個月都已經陽緊

係咪師父既熄燈開燈既pattern?

謝師兄們 66 係有諗過,正如你所講,佢係玩哂,佢係主導市場 。咁我38 蚊就開始睇。

唔好信晒我呀,世界上冇咁多股神,估神就多,我只不過用我觀察嘅加埋佢基本因素斷估咋

唔好信晒我呀,世界上冇咁多股神,估神就多,我只不過用我觀察嘅加埋佢基本因素斷估咋

集"師"廣益
五窮六絶之前/時,大家係咪會放晒啲股票佢,淨等師傅神喻?
定係會做淡?
五窮六絶之前/時,大家係咪會放晒啲股票佢,淨等師傅神喻?
定係會做淡?

唔會做淡,股票我就會賣咗止賺,講唔埋
嘩師傅同燒山同一立場
淋病 胡官gg
嘩師傅同燒山同一立場
淋病 胡官gg

外圍賭博公司有開盤嘅話,當1賠2真係諗得過,細細地搏1000,有師父射住真係未驚過
嘩師傅同燒山同一立場
淋病 胡官gg

上次師傅同白銀隊長孫伯文齊齊認為Trp會贏,結果中左

都有熄燈一次半次,師父嗰次中咗high 咗好耐吓
嘩師傅同燒山同一立場
淋病 胡官gg

所以咪話

佢之前比我地掌嘴既時候,無野好J 又講話Trump 好易比佢睇透
嘩師傅同燒山同一立場
淋病 胡官gg

當然啦
估一千次有一次中
唔high點得

No,講如有年頭有3碌陽燭,個年係會大升

No,講如有年頭有3碌陽燭,個年係會大升

無錯!
沈家軍再拿下本月一支
阻力圖大佬將重現江湖
但記住
一定買個保險!

自己諗自己計數
大期、細期也好
期權、沽證、熊證也好
要有恆指跌穿一月最低位嘅準備
即21883
但記住
一定買個保險!

自己諗自己計數
大期、細期也好
期權、沽證、熊證也好
要有恆指跌穿一月最低位嘅準備
即21883

樣子大師兄
有將才
人中龍鳳呀

要防師父不在豪瀨淆青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞