沈門師兄弟吹水區暨拜師區( 八 )

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

師父最近祝福左落後的內險+700搏$230
之前聯想祝福完末?
仲有無其他

388主力沽,大市升佢就升,今日唔知幾多,搏230我搏佢,師父185.186主力沽嘅

即係仲沽388?係咪可以入少少

師父主力沽,我哋梗係主力買,認購證都得㗎 ,前段時間好多師兄弟贏到笑,佢話700搏230,我搏32000點388去350蚊

認購證係咪好過牛證?防守性強啲可以用本多終勝大法
要買就買期權

得HSBC,係咪要開耀才一通到開先買到
係呀

師父主力沽,我哋梗係主力買,認購證都得㗎 ,前段時間好多師兄弟贏到笑,佢話700搏230,我搏32000點388去350蚊

要買就買期權

我都係...所以冇睇過點玩
你明白個原來既話,option簡單過warrant,我都唔知warrant個引伸波幅/定價/對沖係點做出黎

要買就買期權

之前睇完錢家有道都唔係好明,所以唔敢玩
同埋冇二師兄本多終勝大法
隔離post有option高手,可以過去請教一下
比起認股證同牛熊,一定係玩期權。
認股證同牛熊係大戶點心

要買就買期權

開左先,唔用又扣錢,又唔會話想用個時先去開,撞正大升市走去開真係唔知要搞幾耐

要買就買期權

之前睇完錢家有道都唔係好明,所以唔敢玩
同埋冇二師兄本多終勝大法

浮浪者fb有講 但唔玩動物所以唔洗去理解計算
Do you hear the Dai C speech?
Blessing the stocks of angry men?
It is the gospel of the people who will not be crab again

要買就買期權

開左先,唔用又扣錢,又唔會話想用個時先去開,撞正大升市走去開真係唔知要搞幾耐
其實warrant重複雜,我真係睇唔透
一到星期日京好空虛,好掛住大師
一到星期日京好空虛,好掛住大師

星期六先空虛,星期日起碼有五行睇

實不相暪之前睇過下啲post睇到呢張圖

之後就收左皮,好似好複雜

呢個係江恩理論,另一樣嚟
夜期

希望老美生性

你講unknown 個post?我有回覆喎,應該講解得好清楚丫。有用不過唔係咁用。

好似unknown巴
btw見識過大師威力之後越嚟越懷疑技術分析唔知喺好事定唔好事
我本來諗住佢出咩圖我就入去騎刧,不過佢講到macd時,我連之前講既bb線都未打好,騎唔切。

你講unknown 個post?我有回覆喎,應該講解得好清楚丫。有用不過唔係咁用。

係呀,不過悟性低唔明就係唔明
所以都係買正股,係早兩日先試左牛証
早兩日買左牛証?咁你咪肥肥

好似unknown巴
btw見識過大師威力之後越嚟越懷疑技術分析唔知喺好事定唔好事

「過去表現並且代表將來」呢句應該成日聽啦
有時覺得技術都係莊/炒家諗出嚟俾散戶睇,等我地好似睇到條路咁,引我地重注,再洗倉
所以之前冇業績冇息唔買,蝕價都可以放係到收息
不過識左師父之後又覺得個世界唔同左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞