沈門師兄弟吹水區暨拜師區( 八 )

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

師父話今年個頂係25000,今日個幾十點算得d咩

一陣師父夜觀星象 星期六日黎個反手話睇好上26000 就仆直

有本門聖物阻力圖係到,我唔驚

要幫師父計數估頂好過我睇圖,師父最高瀨8000點,當25000瀨4000,頂最少係29000-30000

我入咗沈門之後發覺個世界唔同咗

呢個係叫「沈大師大頂再計算大法」,沈門獨門TA,參透實戰理論先學到,百家樂灘路鳩估大市係由師父「五行鳩估」演變出嚟

入門日子淺,有冇師兄講下阻力圖點睇?係咪即係化有為冇,有阻力等於冇阻力?

你睇阻力圖最頂寫左咩先
其實咁睇啦,近年低位係18000而家係24000,你最好係預6000點去揸一張期貨。
咁樣唔算保守架喇,你已經做緊4倍摃捍,你買股票炒孖展邊有證卷行比你做4倍孖展,重要唔收息!
有一點你真係要記住記住記住,你幾錢買幾錢賣賺幾多蝕錢多同個市一丁點關係都冇!你係炒緊個市,唔係炒緊自己個戶口!

星期一一棍扑上幾百點睇你仲會唔會介意呢廿點

一陣師父夜觀星象 星期六日黎個反手話睇好上26000 就仆直

要幫師父計數估頂好過我睇圖,師父最高瀨8000點,當25000瀨4000,頂最少係29000-30000

今次應該上唔到咁哂5月底師叔開演唱會,而且大升前個段橫行同終極一插未出現

打個折,學師父range大啲,27000-30000啦,其實師父比咗18000-25000有玄機,你減一減佢係7000點,呢個都可能會出現,咁27000極有可能,係師父瀨嘢嘅range之內
屌 24375 平左倉鎖死利潤
再long一張而家跌 等埋美國開市

呢個係叫「沈大師大頂再計算大法」,沈門獨門TA,參透實戰理論先學到,百家樂灘路鳩估大市係由師父「五行鳩估」演變出嚟

有冇師兄用埋黃金比率計個極限頂部
屌 24375 平左倉鎖死利潤
再long一張而家跌 等埋美國開市

今次應該上唔到咁哂5月底師叔開演唱會,而且大升前個段橫行同終極一插未出現

5月師叔開演唱會就係終極一插

有冇師兄用埋黃金比率計個極限頂部

曾經大師兄出過師父個熄個黃金比率
師傅而家咩玩法
師傅而家咩玩法

大頂25000, 會係18000-25000之間上落

師傅:大家唔洗驚,火棒等我黎接
師傅而家咩玩法

佢以為玩到個range咁大就唔會錯?太天真喇,好似師傅依d咁出類拔萃既男人,就好似黑夜中既⋯⋯⋯⋯⋯⋯
師傅而家咩玩法

佢以為玩到個range咁大就唔會錯?太天真喇,好似師傅依d咁出類拔萃既男人,就好似黑夜中既⋯⋯⋯⋯⋯⋯

師傅而家咩玩法

話説恒指都好耐冇落過20000樓下
同大家分享下我買牛熊嘅心得
千祈唔好買近嘅 無論係時間或者價位
揀一啲成交量大嘅 走佬散貨都易啲

留意返 如果跟我咁揀
個槓桿其實唔會好大
但係夠曬安全

易打靶嘅 槓桿係就係夠曬高
贏到係好和味 但係贏唔到就total lost

師兄,我都係咁買
我想請教下,跌市既時候又可以點搵錢呢?

沽空
沽期
put 熊

沽個市,不過小心個中期反彈夾爆

沽空
沽期
put 熊

thanks
聽日做下資料搜集先

沽空
沽期
put 熊

thanks
聽日做下資料搜集先

沽期啦 最易最公道
各位師兄弟晚安 未屌到韓妹,岩岩屌左個韓燒頂住先。
會唔會回調呢
會唔會回調呢

對師鎂咁冇信心
會唔會回調呢

咁快諗定星期一?

期指睇跌,熊一熊二熊三跌嘅形態唔同,一樣有波幅,都係本多終勝,玩正股嘅去旅行休息,有人會估計邊度係底,買入股票,等下次大牛市,熊三大概2、3百億成交,接近5成股票冇交易,我係憑印象,唔準確,有咗mpf成交量未必一樣,會多啲,最好揾返數據比較,

嗰時應該通地平貨,肯揸住等應該冇得輸,港交所08年好似三十幾定四十幾,報紙賣過有人當時入咗唔少,揸到15年嗰時已經贏咗上千萬,

如果係舊年18000時入港交所之類,到今日都贏唔少,其實短炒要贏大錢難過長揸,我知但做唔到,我只做到唔買,

或者過埋呢次牛市後試試克服心魔改長線組合,我未必啱,自己諗

期指睇跌,熊一熊二熊三跌嘅形態唔同,一樣有波幅,都係本多終勝,玩正股嘅去旅行休息,有人會估計邊度係底,買入股票,等下次大牛市,熊三大概2、3百億成交,接近5成股票冇交易,我係憑印象,唔準確,有咗mpf成交量未必一樣,會多啲,最好揾返數據比較,

嗰時應該通地平貨,肯揸住等應該冇得輸,港交所08年好似三十幾定四十幾,報紙賣過有人當時入咗唔少,揸到15年嗰時已經贏咗上千萬,

如果係舊年18000時入港交所之類,到今日都贏唔少,其實短炒要贏大錢難過長揸,我知但做唔到,我只做到唔買,

或者過埋呢次牛市後試試克服心魔改長線組合,我未必啱,自己諗

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞