『薪火post』BNO續期資訊(63) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
成張invoice cover曬啦
填完+黐完先上磅
country係united kingdom
9成佢寄DHL時寫錯名,因為我之前都係咁
例如 TAI MAN DAVID CHAN, 佢淨係寫 T. CHAN 就算數
DHL一定彈
有冇得避免 申請中
點避免人地係要做錯野 都控制唔到
之前問過DHL,佢話呢個係聯合國既規矩,包裹一定要寫全名,因為有個恐怖份子名單檢查要過,佢地要對名,仲話冇理由HMPO會唔知呢d規矩,應該係個別情況出錯姐 咁
又要再等過
唔該哂肥仔巴
原來係咁
我之前都係T Chan 咁但冇returned
我估係因為我salutation 填 miss
變左 MISS T CHAN 咁
呃到佢個system...
如果有填父母bno number 就唔洗再上一代
幫緊家母整
報咗lost 打咗電話 個staff話等email 同msg 但完全收唔到
佢話好多人報lost可以照申請住first time先 但我印象唔係要填bno資料咩?求解答
BNO要排傳統櫃枱。
仲有個postcode郵遞區號係咩?
L3 9BP
好似係...
Liverpool 係L3 9PB
未到Liverpool
之前有人話大左肚 已經可以 included child 十個月後九七出世唔奇
postcode郵遞區號係填咩?
L3 9BP 頭先打錯
收件人係:HM Passport Office,
地址:INT-E-FTA,
PEX xxx xxx xxx
101 Old Hall Street,
Liverpool, UK
郵遞:L3 9BP
咁樣?

10號DHL寄到
12號received
16號join q
17號approved+sent
18號returned
20號寄第二次
啱啱今日到手
係 我都係咁打
不過我用e-express 入錯區號 一定寄唔到 所以唔會錯
老母當年申請特衰時還返本bno
依家想報失再續領有機嗎
乜申請特鳩要還bno既咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞