『薪火post』BNO續期資訊(63) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
SAR都話你有,報咗失已經可以去馬,唔使等ref no,不過你寄晒啲文件去到,嗰邊正式取消舊證,先會批到新證咁解啫。
巴打幾號入q
我都係幾個月前喺呢度BNO薪火post睇到巴打講,又係以前第一次申請廁板時,將BNO交俾入境處做放棄國籍,驚續唔返BNO,之後有人覆,話邊有可能!申請退籍要俾三千幾港幣,邊個幫佢俾?(我之後上網search資料,真係要37x英鎊),況且97後香港特區政府點樣幫人退英籍? 印象中最後個巴打都成功續到BNO,所以我認為唔使理入境處班仆街廢up!根本全個特區政府都唔係服務市民為主,而係早有政治任務!
尋日
5號既我表示...
你係耐咗啲,而出事算少,慢嘅居多,有兩星期嘅case,就係英國郵件中心等咗一段時間!但郵政係有失件嘅,你去郵局查下先啦,佢會教你之後點做。
速遞嚟講,fedex同ups係抵嘅,因為同郵局差不多,而信譽好啲,慢嘅情況低,使命必達吖嘛!
都係要等收工先可以打去英國郵政問
啱啱上網交香港郵政嘅跟進

今個月先喺ebay買嘢比英國郵政寄失咗 宜家好大陰影
要做棄英,要入領事館搞,普通市民得鬼行去吖,唔使返工咩,我續證當年都要搵假去申請同攞!所有慢慢少人續都有原因嘅。
lm
之前有巴打話英國皇家郵政好差,成日失!當地網好多投訴!我以前份工經驗,空郵平均每年一千封失大約唔超過十封!主要城市通常都快而準嘅,平均三個工作天。呢度最經典係speed post成個月,賠埋錢添,好彩位巴打未寄新文件,但驚咗一排。
特狗政府我屌你老味,將CNO價格壓低1/3。
3號
叫日本cut 廁所🚽免簽證,支那人會立即返大陸
早你兩星期
呢個星期放大假但交咗特區護照上去,疊埋心水留港window shopping
我睇過DHL要成5百幾 d fd個個都係空郵掛號又好快搞掂先跟住用空郵掛號
真係要跟下,正常10天都到
上星期17號幫個妹寄掛號
見到個面終於尋日收到
幾驚寄失
尋日入Q
Lm
想問個邊收左件 大概幾耐到先入Q?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞