『薪火post』BNO續期資訊(63) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
好似係近期先改做application being processed
同join queue無分別
一樣,而加join queue改咗名做being processed.
我未解決,心目中有二個方案
1 照用bno申請 Charles schwab international.
2 用bno 申請FirstTrade (雖然有說用hkid開都得)

因為方案1,2攞錢都有charge所以走資唔走咁盡,留返d喺香港金融體系平時日常用。
原來ft都要放usd25k先有咭用

我近排追呢個post, 不過我係窮L,所以唔諗住跟建議全部開晒

IB VS FT VS CS VS TD 邊個好D?
https://lih.kg/1436793
https://lih.kg/1436793
攞錢有charge

included child
過左期19年
正本:過期廁板、出世紙、銀行信、BC副簽
彩印:父母結婚證書&身份證、自己身份證
父母出世紙搵唔到寫左信解釋
一樣 我本身係join queue,依家變左process,個時間係一樣,只係改左名
我係呢兩三個post眼見銀行信全部過哂,當然可以係有人彈左但又唔係連登燈巴絲黎,我只係見到咁先咁講
其實你下下駁返我講既野冇意思人地問,我只係答有人得,咁人地得唔通你又當睇唔到咩?每樣野人地要求你唔做風險緊係自己諗,佢問有冇人成功我只係講返事實係有,我都有同佢講得既人都有寫信解釋,一向都係有咩比咩呢樣係基本
一定有呀,因為我用身份證大法要email左去問,佢覆到我BNO號碼同幾時到期
想問埋如果做副簽要唔要copy副簽個BNO資料果頁?
8月28 入Q
LOST CASE 有ref no
都仲未有
今日坪洲北灣有甚麼事發生呢?
忽然有一白六淺藍色短袖上衣男子一齊研究些甚麼?
留意今、明兩天坪洲天氣及水流(與坪洲未來24至48小時內有關)
點會冇,去第一版search webchat已經即彈出黎,於#3頭幾行字就係!
唉,lost case 真係搞得特別耐...
你寄信有無寫回郵?有case話無要求地址證明,唯一對應就係個回郵地址!不過叫咗俾但無寄,補件機會大。
你成個過程都好快
仲要issue day係你生日 好正
恭喜哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞