『薪火post』BNO續期資訊(63) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
應該無咁快啊 我媽13 號入Q都仲等緊
巴打係咪外省出世? ( 純好奇問)
dhl真係好撚on9

本身sms話20號派,20號唔見人
之後尋日22號打去問,屌你話要等侯我既指示派件心諗咩料呀,咪直接派,有咩好指示
咁我就話安排最快,個cs話今日既10:30-13:00送
點知今朝又無,再打去D7KLM,個cs話個同事今朝比較忙,多件派
話下午15:00-18:00先到,但我到宜家都仲未有
下一步要點玩好?
我系咁打,沒事,received
直接去長沙灣dhl拎 不過唔知bno得唔得
上年拎iphone 個日佢摸門釘 佢車返倉 我直接去倉拎
我用hkpost投寄易寄掛號信,7天轉received
本身個services係應該送到特定地點
dhl遲派仲要個客親自取件
等唔到就自己去
有冇試過speedpost 寄失
可以點做
你寄咗幾耐?寄失去郵政局申請賠償囉。
支那就負皮係常識.....算啦
呢度有試過,話成個郵袋唔見咗,賠償做埋,諗住再寄,點知hmpo話收到,成個過程由寄出至收到件,好似成個月。
負皮唔緊要,最緊要係有bno!
剛剛 received 上啦巴打
20/9 寄
打左去問郵局問話
21/9 0050 上左飛機走
到今日都未有update information

因為我另一個朋友21/9寄已經到左英國
我先打去問
我試過郵局明明27 號送左件去hmpo,但 郵局30號先update 話派左件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞