『薪火post』BNO續期資訊(63) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
其實唔副署都要解釋信,唔係點俾機會你。近期亦多咗人副署唔成功!要轉paper form仲麻煩咗,你又有無見到?睇#11實幫到手嘅!

唔搵唔知揸外國護照朋友多,之前幾多人上嚟話搵唔到,結果咪又印證咗呢句!

不過近嚟係多咗唔理副署嘅勇士!總之風險自決!
其實改時間,晚上派上屋企唔好咩?
可以改夜晚派?我以為只可改地點去locker
你諗清楚,到時彈咗補副署,轉paper form你仲麻煩!風險自決啦!
想問下 幫人簽bno副署有冇咩風險 ?
同埋申請果個係我細佬 係咪唔幫佢簽得?
Ps. Bc passport
親人係唔簽得....
屋企人好似唔得,但巴打可唔可以幫我簽
急住用黎開離岸戶口走資
改咗今晚再派了
同你exactly同一時間入queue
仲未有update
之前想跟coco哥開Charles schwab international 話要用bno開。不過而家遲左,Charles schwab international 開到都講明唔批果張visa debut card比hk residents 了。
因為cs冇果張visa debit card, 所以諗緊轉開firstTrade, 仍然想用bno開。FirstTrade仲好似冇存款要求(未100% fc) 咁至少本bno都可以即刻有use case

利申:bno仲未到手
要識你最少兩年
我都係近排睇YouTuber coco哥學走資方法咋. 佢話用BNO開 cs 即 Charles Schwab international 版,可以申請埋張 visa debit card. 用張咭可以全球ATM㩒錢都唔收charge. (不過18/9/2019 開始已經改左唔再批呢張咭比hk residents 了)
咁仲有咩方法 請指教
GG
個張debit 卡真係可以日常用
追左好多post 見大家收完文件之後都係join queue
我咁樣其實有無分別?
Firstrade 張 debit 卡 要有25k usd 資產先俾
仲要3% 手續費
之前唔知自己有bno 開左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞