『薪火post』BNO續期資訊(63) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
可能改送去智能櫃,我自己個本改送去公司樓下個智能櫃,成功收番晒兩份件
我第一次打去,佢問完個人資料後話等3~4工作天會收到ref.no,唔需要再打尼,同時第二封email都唔需要理會。我等左6日未收到,唔知係咪有咩問題,所以就打左第二次,佢都係問果啲野,之後話依排好忙,話可能要一個月先收到,叫我照申請,之後就cut左我線
其實喺未打依兩個電話前我已經照申請左,不過唔知佢地要唔要等埋個ref.no先再處理申請。
我男朋友打完去,跟住隔咗2日無ref no, 就照申請同寄support doc.
跟住10日左右doc received
就一直無消息,一路等 等到差唔多一個月收到埋ref no,
無其他補文件情況下批咗。
我地係有影印齊特衰彩印,身份證彩印,estatement彩印同副簽。跟住就直接批咗,好順利。

你去申請,揀lost or stolen, 再揀已經report咗咁就得㗎啦,唔洗填ref no
咁你申請左,等左幾耐先批? 同埋有沒收到ref.NO?
thanks
大家咁話啦....巴打...20號Q
今日見到有巴打20號入Q都批左...
我淨係怕佢玩寄信俾副簽人做confirm....
朋友做酒店公司又咁多人...
唔關公司事嘅信件俾人掉都唔出奇...
未批呀,仲排緊隊check資料咋,
暫時未收到。
咁我照跟你方向做,寄返佢要既資料 XD
照申請先比錢 ....

ps . 你個出世紙都係color print?

thanks
你幾時寄出ga?
我女王3號入Q都仲未有消息
求救 補交副簽份form要我填特護照區號碼
但係我之前已經成本寄左過去
咁我應該漏空佢定點?
又係我british overseas territories
岩岩收到新護照,今次所有資料正確冇錯
由發現錯國藉webchat跟著退返去,到收新護照為期三個星期
完了終於
17號寄郵局特快,19號收到,20號join queue
Yes
恭喜

搞掂
或者有boarding pass嘅話搵app scan佢個pdf416 barcode
可能會有
例如UO會有
又一個20號入Q巴打搞掂啦
我個份呢
可喜可賀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞