『薪火post』BNO續期資訊(63) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我以為淨係我同屋企人本bno封面都印歪咗,原來其他人都係咁
我想問
我搵到個bno holder幫我副簽,佢要唔要影印埋個bno資料頁比我。
謝謝。
佢唔係講咗最長8星期咩,呢度4個月都試過,一個月有幾咁閒!
吖𨳒!你同我由#1開始再睇過!
返去試下先, 你係咪都冇果張Certificate of registration
我懷疑佢無報上嚟啫,平郵唔等如失件,慢啫!你估下個郵袋有幾多件?
咪寫明英國/愛爾蘭護照唔使囉,你有無見過張form?
三兄弟
我同二弟有
三弟無(不過三弟出世既時候,父母已經係 BC)
我今日早上網上申請多2張出世紙,
點知佢個領證日期要搞到10月8號
有無巴打試過會被通知可以提早拎得
定一定要等到8號拎
琴晚print and sent,今日收到一個dhl sms
真係寄到去都過左60日
6/9 join q
岩岩批左
唔係第一日嘅事啦
唔使,印象中官方話係三至四星期,因為以前公司用平郵寄過印刷品去英國,問過職員答大約咁上下。
想問HMPO 個wechat 係咩
咁又係.... 可能未寄到佢已經以為寄失,之後寄到又冇上連登update..
同lot, 我都係同一時序
係要咁耐,有朋友續BNO,唔想寄大皇冠而申請抽氣扇,都係要大約兩星期左右...
未用過Fedex,求師兄賜教
個個location 唔同.....
沙田試過好幾次係會做完打俾你
啲職員話如果啲資料已經係電腦仲可以即時攞

金鐘就無呢支歌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞