[多圖] 訊息 (只比睇得明嘅人睇)

949 回覆
1603 Like 22 Dislike
3:補返:另外榮話想食餅同想出去,應該都係想走,但走唔到,之後仲比老豆打

有蚊果道應該係屋企有死屍或者屎之類既野?(榮既食物)因為上小小主角仲講好凍要著羽絨,應該唔多蚊先係,然後仲見到所謂既蝸牛

好奇怪,提得出就一定有線索,我推測係小朋友未見過既野,覺得似蝸牛但冇殼,其實係屍蟲或者其他發臭生出黎既野,然後老豆見到當然打死佢

因為之後主角都話好恐怖,如果真係蝸牛有咩恐怖?同埋又發惡夢

我覺得D 無殼蝸牛係避孕套/ 精液講法最好

都係...但爸爸弄死了,還有很多,屍蟲配合唔到?

同埋講性侵我都覺有,但比人性侵過之後,發過惡夢,都會可以好開心咁同性侵者一齊?講唔通,唔係好似睇av咁搞到爽一爽就肯配合喎

但分開兩件事黎睇,榮一向食既野都有問題,唔覺係狗糧,(原因:家境窮),同埋有蚊果張都有可疑,故事去到中期唔會再有可能加插冇關連既事

有蚊之後有後似蝸牛既野,其實係屍蟲果類
有冇可能呢?

利申:純討論

因為果個人係佢老豆,佢對佢老豆感情好複雜(鳩UP)
又驚佢但又想討好想有愛 <- 可能有斯德哥爾摩症候群
如果佢知老豆搞完佢之後會心情好好而唔會俾人打
佢可能會想老豆搞佢,加上老豆飲完酒就唔會發癲同埋會性侵佢

又有道理
鍋牛點樣聯想到condom

乜撚野係鍋牛?
蝸牛呀?大佬

乜撚野係鍋牛?
蝸牛呀?大佬

一堆精掛,所以我覺得係屍蟲果類,打死左仲有好多(弄死,精點弄死?),加埋有蚊,發惡夢(一堆屍蟲),同榮食既野(窮點買咁多狗糧?食個面都賣酒樽,生是仲點加飼料?),同埋咁窮,中秋仲可以食得好飽(唔知食咩啦,一定唔係精,係既話佢老豆應該死左)

另外有人話性侵,係,係有性侵,以主角可以當細佬係狗咁睇,佢願意同老豆扑野都好正常,老豆呃佢話玩玩下,同埋可能老豆鐘意sm,所以飲醉左冇玩得咁變態,主角就開心d

所以我覺得所謂蝸牛同性侵可以分開睇
留名
1.8月22號嗰幅明明陰天但畫咗個太陽代表嗰日對姐姐係特別/開心,佢地去探嘅白狗有可能代表佢呀媽(身體虛弱,要臥病床)。而亦好開心聽日都可以探佢呀媽(可能喺醫院)。

2.我覺得好大機會佢地呀媽係第一個俾老豆施虐,所以個日記由頭到尾都冇出現過「母親」,因為佢其實一早就成為第一隻「狗」,亦即係白狗(身體虛弱)…

3.弟弟由一開始就表示好想養狗,可能係代表佢想呀媽番黎,而姐姐就冇對養狗一事表露太大渴望。而哩個正正拮中老豆弱點,你咁鐘意「狗」咁你就去做「狗」啦。亦即係9月1號嗰幅圖。
所以老豆嘅施虐對象就變成係弟弟而並非姐姐,要弟弟做狗(阿榮)。

4.10月16號第一句
想快點吃杏「桃」和「李」子=想快點逃離

利申:鳩up
1.8月22號嗰幅明明陰天但畫咗個太陽代表嗰日對姐姐係特別/開心,佢地去探嘅白狗有可能代表佢呀媽(身體虛弱,要臥病床)。而亦好開心聽日都可以探佢呀媽(可能喺醫院)。

2.我覺得好大機會佢地呀媽係第一個俾老豆施虐,所以個日記由頭到尾都冇出現過「母親」,因為佢其實一早就成為第一隻「狗」,亦即係白狗(身體虛弱)…

3.弟弟由一開始就表示好想養狗,可能係代表佢想呀媽番黎,而姐姐就冇對養狗一事表露太大渴望。而哩個正正拮中老豆弱點,你咁鐘意「狗」咁你就去做「狗」啦。亦即係9月1號嗰幅圖。
所以老豆嘅施虐對象就變成係弟弟而並非姐姐,要弟弟做狗(阿榮)。

4.10月16號第一句

屌 都話隻狗係真係狗囉
唔比人地單親家庭咩
落雨冇遮打電話冇人應個度有咩暗示

乜撚野係鍋牛?
蝸牛呀?大佬

蝸牛

無暗示
直接係話女主角係啞

啞 講唔到電話所以冇人應?

原文係「我想打電話但無辦法講出口,所以就咁就返咗去」
佢係想打但無打到
中文版變咗打咗
好彩呢個唔係真人真事
個心都無咁寒
21~23/10 應該係老師冇返
女主角做左狗咁耐都冇寫缺席
老豆最後寫話全家搬走想逃避
老師就話要去屋企
之後就冇返幾日
發生左D咩事

個miss做咗女主角老豆隻寵物

但之後老豆又去學校搵老師

NTR

4.10月16號第一句

屌 都話隻狗係真係狗囉
唔比人地單親家庭咩

係人黎嫁

但白狗係老母,根本冇証據支持,佢仲話隻白狗好細隻,唔會係老母,連登諗多左,佢係想表達之後,主角見到啊榮果時,沒有提過榮係一隻狗
個人覺得
就算個老豆做左啲咩,個老師一路以黎既評語都係偏幫老豆,假定左佢對個女或者阿榮既管教就係岩咁
好似想帶出一個訊息係話啲人對長輩權威既一種盲目價值觀,未好知件事都假設左細路做錯
點解得10月6日記d字唔係寫係格入面嘅
個人覺得
就算個老豆做左啲咩,個老師一路以黎既評語都係偏幫老豆,假定左佢對個女或者阿榮既管教就係岩咁
好似想帶出一個訊息係話啲人對長輩權威既一種盲目價值觀,未好知件事都假設左細路做錯

韓國好似有呢個觀念
老豆地位好高,大晒咁滯
好耐之前睇過有人分析PSY首Daddy就係話首歌串緊個社會
個人覺得

韓國好似有呢個觀念
老豆地位好高,大晒咁滯

正常
點解得10月6日記d字唔係寫係格入面嘅

用來突出唔係啊妹寫

熔爐?聽人講好慘

同一套黎 譯名唔同

Sorry自膠 我冇睇過,我怕會喊到收唔到

韓國好多真人真事改拍既電影
恐怖唔係個電影 而係在於佢地係真人真事
其他電影例如
素媛:講個8歲女仔素媛係番學途中俾個阿叔引左去個倉庫度,性侵到8成大腸失去機能,終身要拎住人工肛門
好多喊位,但係算比起熔爐正面啲
但係好似個女仔16歲跳樓自殺左
佢既韓文名소원解希望,但係現實....
韓公主:「密陽事件」真實改編,講個女仔因為打左個錯既電話去個男仔度,呃呃氹氹叫左佢過去密陽,結果俾70幾個男仔輪姦。但係成個社會都係blame on the victim,結果
仲有隧道(而家香港上映緊),別哭媽媽呢啲都反映到韓國現實社會。
而佢地最成功既唔單上引起左個noise,仲可以音到政府改法例,好似熔爐法,或者令到案件重審。
Google search韓國真人真事電影,有成堆
到底幾時呢啲野先唔會再發生

素媛見真人真事好恐怖
點解會有呢啲人

Search過單新聞
條友用廁所泵泵走女仔體內精液個下真係痴撚線

痴撚線咖

屌睇完單新聞真係喊埋出黎
啲人係變態...
素媛套電影真係好慘,佢咁細個無做錯野,俾個仆街強姦完仲要用樹枝硬物整到佢條腸壞哂
搞細路既人要誅九族...
個人覺得

韓國好似有呢個觀念
老豆地位好高,大晒咁滯

正常

係香港都係啦,老師無啦啦唔會係日記度鬧個老豆嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞