[多圖] 訊息 (只比睇得明嘅人睇)

949 回覆
1603 Like 22 Dislike
由頭到尾都無提佢阿媽
唔知第一隻白色小狗應該係佢阿媽,佢老豆話唔養小狗(意味要殺左佢?)佢細佬喊哂口要養小狗(唔想佢媽媽死),

係喎!

啊媽條屍出屍蟲?

應該純粹係真狗仔
弟弟想養
老豆唔制
弟弟嘈住要養
老豆嬲起上黎就要弟弟做狗

定係養狗係解想同阿媽團聚

會唔會純粹單親咋
唔好乜都入哂老豆數

我覺得應該係你地諗太多
如果阿榮=細佬
點解最尾有阿榮 細佬 女主角 同爸爸 四個人
雞蛋嗰段應該唔係想講細佬閹咗, 而係想表達細佬因為做狗而有嘅心理變化
一開始因為仲當自己係人, 所以會唔鍾意泡麵加蛋, 有自己嘅口味喜好, 到後嚟只要唔係狗糧就可以, 唔再喺飲食上有要求

打到一半諗到另一件更變態嘅事, 因為諗唔明點解削鉛筆(第一次性侵)之後隔咁耐先第一次見蛞蝓(精/安全套), 再諗到主角由自己削鉛筆, 流血, 於是爸爸幫佢削
應該唔會係爸爸教主角用鉛筆手淫, 於是主角搞到破咗處, 覺得痛於是停咗手, 爸爸就接手玩埋落去, 但未有正式嘅性行為後嚟見到蛞蝓先係第一次性交
不過唔明爸爸殺死蛞蝓係咩意思, 同埋主角應該見到佢哋識郁先會以為係冇殼蝸牛

另外覺得紙片遊戲, 有人輸晒紙片而喊, 主角反而笑咗, 呢個位應該都有啲意思, 不過未有頭緒

爸爸殺死蛞蝓會唔會係用廁紙抹左佢

我都有諗過, 但抹同殺死應該係唔同嘅動作, 小朋友應該都識分?

小朋友視角應該係用紙
雞蛋嗰段應該唔係想講細佬閹咗, 而係想表達細佬因為做狗而有嘅心理變化
一開始因為仲當自己係人, 所以會唔鍾意泡麵加蛋, 有自己嘅口味喜好, 到後嚟只要唔係狗糧就可以, 唔再喺飲食上有要求

打到一半諗到另一件更變態嘅事, 因為諗唔明點解削鉛筆(第一次性侵)之後隔咁耐先第一次見蛞蝓(精/安全套), 再諗到主角由自己削鉛筆, 流血, 於是爸爸幫佢削
應該唔會係爸爸教主角用鉛筆手淫, 於是主角搞到破咗處, 覺得痛於是停咗手, 爸爸就接手玩埋落去, 但未有正式嘅性行為後嚟見到蛞蝓先係第一次性交
不過唔明爸爸殺死蛞蝓係咩意思, 同埋主角應該見到佢哋識郁先會以為係冇殼蝸牛

另外覺得紙片遊戲, 有人輸晒紙片而喊, 主角反而笑咗, 呢個位應該都有啲意思, 不過未有頭緒

爸爸殺死蛞蝓會唔會係用廁紙抹左佢

我都有諗過, 但抹同殺死應該係唔同嘅動作, 小朋友應該都識分?

小朋友視角應該係用紙巾捉蟲已經算係殺
如果阿榮=細佬
點解最尾有阿榮 細佬 女主角 同爸爸 四個人

佢老豆畫架
好彩我唔係個老師 因為我全部睇唔撚明
https://www.ptt.cc/bbs/marvel/M.1489490107.A.3F0.html
答案係入面 唔想透既唔好禁入去

睇完有啲都估到

點證明佢個真係答案?
老師在快來救我那天就知道了。
弟弟被整到啞左所以到弟弟死了主角無得練手語。
到主角做埋狗時不一樣都啞了。
最後老師的是。。。。。。心寒。。。
報驚嗰張我嚇親
好寒
不過韓國真係好多呢啲痴線佬
可能真係有好多呢啲事但冇人知

唔好話韓國
呢個世界係真係好多痴線佬
睇新聞都見少 仲有未俾人發現個啲呢
日本 外國都大把 更加唔好講其他發展中地方/環境比較差既地方

所以而家仍然有唔舒服既感覺
我諗係因為用左兒童畫同日記去表達 個反差

Agger 單計美國都唔知有幾多未曝光嘅發生緊
一諗起有啲細路女受啲咁嘅對待就好唔舒服

變態一問
有冇電影係講呢d
除左韓國個套無聲吶喊

room ?

有冇link?
講恐怖呢個碎料過deepweb果d
不過呢類解謎故事幾吸引人睇

知你上開dw 見識廣博啦
而家見親啲狗都覺佢地係細佬
阿榮
留名
10月16號既錯字
快來救我
好慘
高質呀
可以估下,心寒得嚟又唔算好恐怖
有冇同類推介?
呢類故好好睇,有得估,有得同你地一齊討論,唔錯!評已正
https://www.ptt.cc/bbs/marvel/M.1489490107.A.3F0.html
答案係入面 唔想透既唔好禁入去

睇完有啲都估到

點證明佢個真係答案?

就算唔係 我都覺得比較接近同合乎邏輯
留名
回post有啲我覺得over咗
1. 弟弟唔鐘意加雞蛋,加雞蛋個陣阿榮望實我
只係用唔鍾意雞蛋嚟指出阿榮=弟弟
2. 上堂休息時間玩紙牌點都唔會係燒野掛
係想反映出主角心理有問題
見到其他小朋友唔開心佢就會開心

作者俾個10月17日個標題係捏造
原本寫咩唔重要
佢想俾你睇得出係擦咗再寫姐
韓文原版依一日用嘅語法係同之前嘅唔同咗
即係依一篇係爸爸捏造出嚟
(爸爸直接寫 / 指使個女寫都可能)

我亦睇咗作者個後記
佢有話好多人提到鼻涕蟲
有讀者話係性行為,又有人話代表住得偏僻,亦可能係居住環境好差
作者話無一個標準解釋
在於你睇個陣帶俾你嘅印象係咩

我睇咗韓文版都想自己寫個詳細review出嚟
不過用app好難覆

請問有冇後記link

作者後記:http://m.blog.naver.com/zinus2/90190362652
不過全部泡文
而且無標準答案
個榮字似唔似2個人舉起手救命咁
9月20號

阿爸飲酒好開心,個女開心

係咪個女都飲酒?
個榮字似唔似2個人舉起手救命咁

原文韓文嚟...
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞