[多圖] 訊息 (只比睇得明嘅人睇)

949 回覆
1603 Like 22 Dislike
少年 Pi 😓
樓上嚇撚死咩

根本就係隻狗
又唔係人
驚乜?

乜唔係帶咗假髮嘅狗咩

屌 睇文字有圖做乜柒
仲要成張圖好creepy 成個貞子咁
屌你咩

笑死
樓上嚇撚死咩

根本就係隻狗
又唔係人
驚乜?

乜唔係帶咗假髮嘅狗咩

屌 睇文字有圖做乜柒
仲要成張圖好creepy 成個貞子咁
屌你咩

其實你哋知唔知張圖本來想講咩
係我有問題定點
覺得呢啲故幾好睇 心寒 ... 我無乜

我都無咩特別感覺
我反而想知缺席係個女仔缺席定個老師?

照道理 個女仔缺席前已經畀爸爸打死咗
而最後篇日記 老師睇得出發生咩事
仲表示會去家訪 即係去救佢
老師去咗主角屋企 自然唔需要再寫日記同覆日記
最後就係爸爸威脅老師 唔畀佢報警
爸爸對老師做過咩 我諗作者想畀個位我哋自行想像
但如果講邊個缺席 應該兩個都缺席了
好恐怖
得登日頭入番黎翻睇
準備睇埋上面啲link既故仔
睇頭幾張都估到有d野
好恐佈呀
示意圖

痴撚線,拉撚哂班友啦
好恐怖 我真係太單純 自己完全睇唔明
搞到我完全訓唔著 而家起身出門口

唔想起身 好恐怖
落蛋係切春袋
刨筆係插下面
呢兩樣我都諗唔到
有樣野唔明 點解個主角番學嗰陣唔同老師講/搵其他大人求救?最後嗰3篇話缺席 姐係佢有得番學架喎

第一:  女主角聾得來可能連智商都有問題,未必識得清楚表達。

第二:  當女主角一生來就對住一個咁變態嘅老竇,應該心理意識上對佢潛藏有無窮嘅恐懼同敬畏,唔敢告密檢舉,因爲一旦失敗被發現一定好悽慘。
有樣野唔明 點解個主角番學嗰陣唔同老師講/搵其他大人求救?最後嗰3篇話缺席 姐係佢有得番學架喎

第一:  女主角聾得來可能連智商都有問題,未必識得清楚表達。

第二:  當女主角一生來就對住一個咁變態嘅老竇,應該心理意識上對佢潛藏有無窮嘅恐懼同敬畏,唔敢告密檢舉,因爲一旦失敗被發現一定好悽慘。

個女都係變態
見人唔開心自己就開心
睇第二次,次次去到缺席就唔敢再落

我都係
最後一張真係好撚衝擊

係嚇一嚇既 但唔會唔敢睇掛 漫畫黎 比真你睇你咪跳樓

Agger
好簡單一張圖 但帶既意味好強烈

我唔明
求解釋

有冇人賜教?
https://www.ptt.cc/bbs/marvel/M.1489490107.A.3F0.html
答案係入面 唔想透既唔好禁入去

冇睇曬留言
9月4同9月23
應該係寫同一件事情 只係時間唔同左
唔知有冇wow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞