[多圖] 訊息 (只比睇得明嘅人睇)

949 回覆
1603 Like 22 Dislike
恐怖故事黎

應該是爸爸會打小孩,第一隻狗是弟弟,第二隻狗是主角,10月16號的訊息比較可以證明主角被打,17號就已經被爸爸打死了,所以爸爸捏造出了文章,最後老師家訪發現了事實,爸爸威脅老師不能說出去,有空瓶應該是爸爸有在喝酒,9/26時垃圾袋旁邊有狗耳朵,可能意思是沒了弟弟要換主角當狗了。

勁恐怖

可能16號果日已經係爸爸寫了,個"我"字之前都試過寫成"窩"
恐怖故事黎

應該是爸爸會打小孩,第一隻狗是弟弟,第二隻狗是主角,10月16號的訊息比較可以證明主角被打,17號就已經被爸爸打死了,所以爸爸捏造出了文章,最後老師家訪發現了事實,爸爸威脅老師不能說出去,有空瓶應該是爸爸有在喝酒,9/26時垃圾袋旁邊有狗耳朵,可能意思是沒了弟弟要換主角當狗了。

勁恐怖

可能16號果日已經係爸爸寫了,個"我"字之前都試過寫成"窩"

16號果個係主角俾老師既求救信號
你試下睇下老師改佢果4隻字 仲有老師無留COMMENT 流左幾滴眼水
留意下主角同細佬件衫既顏色同狗既顏色...第一隻阿榮係黃色=細佬...白色一條條係屍蟲? 老豆飲酒就會打佢地..會用繩綁住佢地...有日主角話佢唔可以再做手語...比人斬左一隻手?

第2隻狗不能說話=主角要學手語=係咪主角一早就被毒啞呢
呢個故事好心寒
留意下主角同細佬件衫既顏色同狗既顏色...第一隻阿榮係黃色=細佬...白色一條條係屍蟲? 老豆飲酒就會打佢地..會用繩綁住佢地...有日主角話佢唔可以再做手語...比人斬左一隻手?

應該係本身就係啞 同智商有問題
屌睇完好撚不安
有兩日係陰天,但係幅畫有太陽

有冇咁難明
個老師係啞人學校既老師
連個老師都係啞既 (最後一張圖話唔好報警佢寫是已經暗示左)
最後兩張乜都無係點解 我蠢 唔明
最後一張乜都無係點解 我蠢 唔明
屌好撚寒 睇完唔敢沖涼
恐怖故事黎

勁恐怖

16號果個係主角俾老師既求救信號
你試下睇下老師改佢果4隻字 仲有老師無留COMMENT 流左幾滴眼水

有冇咁難明
個老師係啞人學校既老師

oh 你岩! 本身應該係啞 佢落雨想叫屋企人拎遮但不能說話...同埋阿榮出現之後..佢就著左細佬件黃色衫番學仲比人笑
10月6日果個D字無寫上格
又無星期幾同天氣
10月17日有擦字痕跡
https://www.ptt.cc/bbs/marvel/M.1489490107.A.3F0.html
答案係入面 唔想透既唔好禁入去
10月17號段文有擦過既痕跡
不過睇唔清原本寫乜

有冇咁難明
個老師係啞人學校既老師

聾啞學校點解啲錯字係錯同音字多
LM
好心寒
10月6日果個D字無寫上格
又無星期幾同天氣
10月17日有擦字痕跡

仲有17號幅畫勁撚HEA 全部填黃色 擺明老豆手筆

快來救我

10月6日老豆話“反正又不會講話”,應該係因為主角本身係啞嘅,佢細佬平時會同佢用手語溝通,咁細佬死左就冇人同佢做手語
好寒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞