[多圖] 訊息 (只比睇得明嘅人睇)

949 回覆
1603 Like 22 Dislike
屌我就訓 唔應該禁入黎

Same
切咗細佬個春袋煮麵食真係好核突
屌 睇咗少少已經勁不安
訓唔著 好撚驚
個作者啲畫風好不安
呢篇已經算唔恐怖
屌 睇第一張圖已經feel到唔對路
回post有啲我覺得over咗
1. 弟弟唔鐘意加雞蛋,加雞蛋個陣阿榮望實我
只係用唔鍾意雞蛋嚟指出阿榮=弟弟
2. 上堂休息時間玩紙牌點都唔會係燒野掛
係想反映出主角心理有問題
見到其他小朋友唔開心佢就會開心

作者俾個10月17日個標題係捏造
原本寫咩唔重要
佢想俾你睇得出係擦咗再寫姐
韓文原版依一日用嘅語法係同之前嘅唔同咗
即係依一篇係爸爸捏造出嚟
(爸爸直接寫 / 指使個女寫都可能)

我亦睇咗作者個後記
佢有話好多人提到鼻涕蟲
有讀者話係性行為,又有人話代表住得偏僻,亦可能係居住環境好差
作者話無一個標準解釋
在於你睇個陣帶俾你嘅印象係咩

我睇咗韓文版都想自己寫個詳細review出嚟
不過用app好難覆
畫到呢d出黎嘅人心理究竟係點
好似幾正
返工前追哂post
成個人醒哂
最恐怖係而種漫畫有種講唔出既真實感
因為韓國真係好撚多痴線老
有時覺得如果係真都唔出奇
臨瞓睇到呢個post
大佬叫我點瞓

有咩問題
最恐怖係而種漫畫有種講唔出既真實感
因為韓國真係好撚多痴線老
有時覺得如果係真都唔出奇

睇人話快來救我嗰一篇啲眼淚喺老師滴嘅,
應該喺老師發現咗有問題,淨喺嗰日冇寫評語,
並且驚訝到喊
第二日見佢就快要搬走所以即刻話去家訪
而之後三日缺席其實喺老師,因為佢發現咗個事實
之後當佢第一日返工,爸爸就威脅個老師

另外,削鉛筆快削到流血可能喺破佢處
爸爸幫佢削即係打飛機?not sure

仲有女仔話見到好多鍋牛可能喺安全套,又或者淨喺精,所以之後佢發惡夢細佬嚟關心佢

削鉛筆=指插到佢 流血破處
真的很痛
安已不
搞到我完全訓唔著 而家起身出門口
屌你老味 嚇撚到依家訓唔到
好撚寒好撚驚
去到養狗已經開始不安 屌越睇越驚

睇到養狗叫阿榮已經有d唔對路加不安,之後飛晒唔敢睇直去留言
不過講真其實係最後一張圖嚇人
成個故事係寒但睇多一次又唔驚

利申 岩岩睇多次個陣睇到尾二個篇日記就無再向下碌
lm
終於追晒啲留言 你地諗嘢好痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞