『薪火post』BNO續期資訊(61) 先睇頭POST同DOC後先問問題之NO NEWS IS GOOD NEWS

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
我想上嚟講下
我係2歲有BNO 個時相係BB仔相
97年3月過期 一直都無續 拎廁所板去旅行
之前爬過好多文 但因為副簽問題 無理佢
最近先的起心肝續

我交咗以下文件 9月3日用空郵掛號寄去英國
9月10收再文件 9月11入Q

舊BNO正本一本
身分證彩色影印
出世紙彩色影印
特衰護照彩色影印
地址証明一張 (大貓銀行出的)
副簽一份

因為網上填application個時 串錯地址
所以副簽張form 都係錯地址
所以我又補咗張解釋信去 解釋寫錯地址

而家批咗 等收新passport
多謝各巴絲分享
多數咪只加副署
8)打後只有9)13)同15)先至需要,其他全部無謂嘅。
等下啦 我等咗四日呀
點解你遲過我到交換局都會delivered 左
我而家係應該問香港郵政定royal mail
你都係speedpost?
你可以考慮先上royal mail 既 web site check 下 status 先。有時會同香港post呢邊既status有少少出入既。
借貴寶地

https://lihkg.com/thread/1577137/page/1

1)警察衰野太多,好難一張文宣講晒
2)我地前線手足都開始反擊得勁D,反擊畫面又會被現在好落力打國際戰的政府拎黎大造文章,條片正好俾外國能更好地體諒我地
3)更好利用一些震撼畫面或者橋段,收籠外國人心
4)微電影,睇故仔,好多人都會幾OK,有助spread我地情況出去
5)以後我地本地同外國文宣都塞條片的link入去,又或者YouTube channel

但廢J我完全不識點樣整呢D片出來,卡通又好真人又好,都唔識,眾籌也沒experience。所以想集結神力,有邊位兄弟覺得有得諗,就幫手spread出去同用力push,小弟廢J P牌仔自push都做唔到,sosaad。
郵局職員又話呢d無特快嘅
咁你比左幾錢寄先
check 左啦,佢同香港郵政個status一樣
56.5
咁普通掛號吧
speedpost兩百幾兩三日內到
一定有分別
巴打俾咗幾錢就知用咗咩service
職員fake 我
我已經問佢有無特快個d揀,佢話無
遲幾日啦唔緊要
希望無事
十號到左交換局就無郁過
『薪火post』BNO續期資訊(62) 先睇頭POST同DOC後先問問題之GOOD NEWS IS NO NEWS
https://lih.kg/1578497
我件貨係用EMS SpeedPost HKD2xx 職員話最快。 可能當時職員無講呢個選項出黎比你。
DHL 個SMS應該會有個TRACKING NUMBER
上網睇下個STATUS啦
我都係上網轉左自己PICK UP 今日12點自己拎埋了
有無人好似我咁每日下午4點開始係咁login 入去望
明白 唔該哂ching
剛剛我上DHL check, sender recall 左份件

有冇人知乜事?
多數都係印錯嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞