『薪火post』BNO續期資訊(61) 先睇頭POST同DOC後先問問題之NO NEWS IS GOOD NEWS

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
好多影相舖可以買埋jpeg檔,我直頭淨係買jpeg,間舖幫我入落cd度,又快又平
我用香港郵政空郵掛號,11號寄岩岩先到英國,好慢但平囉,60零蚊,用速遞最快3日,但二百幾蚊起
時間、價錢、安全性係成正比
不過有啲人真係怕查三代,又要交長輩文件,雖然轉紙本無著數,不過真係有人過骨,所以都係風險由決啦!

不過呢樣永遠印證副署嘅重要性比長輩文件高,所以如無必要,點都死惦副署,唔得都要解釋,忽視副署無著數。另外如果申請時無要求副署表,似乎都會轉紙本申請表,如果之前有得下載,唔交都仲可以繼續下載唔使轉紙本,個系統又一局限。
9號寄先岩 打錯 真係好撚慢..
英文佢睇得明喎,中文一定翻譯俾佢,一係唔好交。
寫信解釋
thanks ching
Check 一定check 到,要唔要再補文件就後話,請繼續update 大家。
幫我老婆續BNO佢將我放係first UK passport ,要提供媽媽爸爸資料,媽媽香港出世咁我填British overseas,但爸爸印尼出世咁town of brith 同 country of birth 我填Indonesia 但Nationality填咩好?Indonesia 定其他佢本身冇BNO
阿媽係British
阿爸就Indonesian 城市你問翻老竇
你係本身有自己一本bno 定跟屋企人架?
10號冇咁快,之前寄個時問過郵政空郵掛號要差唔多6個工作天,唔計星期六日最快都要18號先到英國
因為佢會直接係個system到起你底
時間會長過齊料既好多
資料全齊通常recieved到approved都係一到兩日,lost case就長短不一,睇佢地辦事速度有幾快
正常
我香港時間30號寄英國時間3號簽收佢到6號先update
HM office 收到doc. 正常等幾耐會批
我冇交
要係英國辦工時間打⋯⋯香港係GMT+8自己計時間
hkt 11pm 打左20分鐘有人聽了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞