『薪火post』BNO續期資訊(61) 先睇頭POST同DOC後先問問題之NO NEWS IS GOOD NEWS

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
唔好,寫信解釋其實都好簡單啫!
有機會㗎,去晒存貨就轉。
會一齊批!你其他申請人應該有嘢hold 住先,例如lost!
咩case?
時間不定
之前有巴打問過HMPO
係睇負責你既員工手頭上多唔多application
22號apply 3號join queue無消息
想問有無手足寄野比佢地試過唔見左d doc??
有d擔心。。。
參考下

同屋企人一齊send,join queue時間一樣但佢未approve

我地舊bno係2003年前簽當新passport申請
2/9
等緊
same here...

我老婆都係,我老婆上星期收到一份DHL以為批左,原來係俾返文件佢,話仲批緊.....
藍皮成本射衰咁,不了
爬完文想清楚D
有BNO但唔見咗, 當然過晒期
係咪咁
1 https://www.loststolenpassport.service.gov.uk/report/passport-holder
填form報失

2 [url]When was your passport issued?[/url]
註銷咗之後係咪去E度?
但我冇Enter a passport issue date

之後就唔識了
Btw 我洗唔洗補過張出世紙?
12號printed and sent,今朝終於收到DHL tracking number。
屌比人reject photo幾次

點影都比佢亂crop到cut左個頭頂,點搞
即係點,要webchat 問下HMPO?
我申請都俾佢cut左個頭頂...明明張相仲有好多位
除左cut 頭 你咩原因俾人reject
眼鏡

唔帶眼鏡影多次 點upload都比佢crop左個頭
都係等
入左q就算webchat問佢
佢都係叫你等
我之前試過
可能係燈光問題,因為我戴眼鏡都冇事
我諗crop頭係系統問題
唔好戴眼鏡得唔得??

終於有更新啦
同男朋友一齊申請,我已有lost ref no係手。
但男朋友未有ref no, 打完去uk無等ref no照寄
用空郵掛號2份文件$56,17/8寄,23/8簽收,27/8 join q

5/9收到自己嘅support doc return但bno未有,
問咗hmpo會等埋男朋友果本check完先一齊比
最後尋晚16/9 approved。
我試下

個系統好濕9,又唔比自己crop
想知reject完之後點?
upload張新圖比佢 定係要再寄多次
我都比佢cut咗頭髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞