『薪火post』BNO續期資訊(61) 先睇頭POST同DOC後先問問題之NO NEWS IS GOOD NEWS

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
其實解釋信一封解釋晒你無嘅文件,身份證無需要唔應該俾,你要明白佢哋唔係要證明你太太父母係邊個,出世紙係證明佢哋可能係英國籍,亦推斷到你太太個國籍有無繼承成份!實際續bno唔係真係新申請,所以相對用嚟旁證啫!

留意就算續證,有啲個人私隱都要小心處理,多餘嘢絕無需要,佢哋又要花時間睇,又要消化理解,時間俾機會其他巴絲好吧!
近期會唔有機會出國先?同埋佢有機會順手幫你剪角又怕唔怕先?
自決啦,都過晒期無乜影響。
British is British!
佢3小時前係德國走左, 下一班9S98 要聽晚2320 先到喎
似咩?
唔好再深究喇,瞓唔著㗎,有耐性就夠了。
份件係人地位巴打嘅, 我唔會瞓唔著喎

唔好意思巴打們
老媽子呢欄應該填咩?有Bno
係咪填British National (Overseas)
定要填Chinese/Hong Kong?
尋日成晚唔得閒唔記得報告下,聽左兩位巴打咁講之後我都決心落DHL寄左先算
岩岩睇DHL見到d野而家到左德國,好想佢快啲入到queue
爬咗幾日文
身份證大法全部中晒
但係老豆老母當年無排隊轉bno
係咪玩撚完
應該冇咩所謂,我叫朋友打tick
想問係 information page果到, 如果冇佐果4行野, in accordance to .... , 我個observation 係到, 本BNO 係咪錯佐?
緊係British National (Overseas)啦
拎BNO去旅行,入境卡千其唔好寫Chinese/Hong Kong
British
放心 我都等左3日 14號received 17號先入q
點撚算 我都係
因為佢果本2002發出我琴日上網續既時候佢歸類我為first UK passport又見佢問爸爸媽媽爺爺嫲嫲既資料所以我先準備埋爸爸媽媽既身份証副本
我本bot會唔會等到轉藍色先派返俾我
想問下咁多位,我用香港郵政寄,寄個時佢問我要唔要對方簽收,我話要,而家個status 係咁,想問下有無人知點解

10-09-2019 英國 送達處理中心(目的地互換局)

今日 18 號啦,點解仲未派去HMPO
通常係咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞