『薪火post』BNO續期資訊(61) 先睇頭POST同DOC後先問問題之NO NEWS IS GOOD NEWS

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
佢一定會同你講係服務承諾之內
問佢係咪有嘢on hold算啦
Webchat 廢廢地,上星期三問佢佢叫我等六個星期

但頭先已經轉左application approved, new passport being printed
你問啲無關痛癢嘅問題當然是但答你
原本13號果日會送貨,點知等到今日11:00收到DHL電話今晚8至10點送貨

報左lost, email咗我話has been cancelled, you can apply a new passport online
我10號,都未有sms
12號print & sent 都未收到SMS
有ref no.嗎?我都有email話has been cancelled但無ref no. 電話問佢話可以直接申請,我申請左之後30號join q等到依家
係咪要到左香港dhl 先會有no. ?
有冇巴絲幫忙解答
我上兩個星期寄(有掛號),至今英國仍未收到。
已經去左郵局填查詢郵件Form,但如果萬一真係唔見咗,係咪要寫Email去HMPO?
你呢個未approve

正常應該係Document Received --> Queue --> Approved --> Print
想問申請完之後寄資料個限期係幾耐?
我個副署俾老闆hold住左
要睇定幾耐之前要變招
有,狀態一直處於 已交付運輸公司/出發前往目的地
有,confirm cancellation 嗰封email比埋reference no.

睇黎我地都可能係lost case所以需要多d時間
空郵掛號定Speedpost?

Speedpost唔應該咁耐
空郵掛號就唔清楚

萬一真係寄失應該要同HMPO講(可能當Lost Passport搞?)
HM Passport Office
INT-E-FTA
PEX xxxxxxxcc
101 Old Hall Street
Liverpool
L3 9BP

直接寄去這地址?
準備call dhl
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞