『薪火post』BNO續期資訊(61) 先睇頭POST同DOC後先問問題之NO NEWS IS GOOD NEWS

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
唔敢催,report 完後2個禮拜打過去一次,比完名同生日佢佢都係話見到in queue, be patient
有 print埋lost case 個ref no email比埋佢
新bno一定要用黑筆簽名?用左藍筆會點?
簽咗就算啦
唔通油返黑咁核突咩
遺失了出世紙,補領應該是特定查冊or 一般查冊?
其實REPORT LOST驚自己英文講得麻麻既可以用EMAIL覆。。。
我EMAIL覆佢話打電話好多次都冇人聽
佢都接受我用EMAIL覆佢D問題
兩日就有LOST REF NO.
後記:
有細路樣舊bno, 01年到期

Apply for first issue

交左
1)舊bno
2) 廁板影印
3)出世紙正本
4)父母出世紙副本
5)父母結婚副本
6)住紙證明(超齡學生哥可以用有地址嘅學校transcript)
7) HKID Copy
8)BNO holder 副簽

唔駛交證件相硬本,我都係用手提電話自拍

用e express, 60蚊 5日到
寄到後HMPO 隔左兩日先document received,同日入Q,
4日後批,隔一日send 去DX.
嚟到香港中左on hold 魔咒,遲左三日先收到

Total 寄文件計19日。係運輸耐,HMPO算係咁

希望比到reference 大家

而家大時代,希望97前嘅中坑唔好再怕煩。
Bno人數多英國佬先有藉口去做動作。(或者先冇藉口唔郁)

光復香港,時代革命。
請問你send 去邊個email ?
有影印本可直接買核證副本$140
無就查冊$140+核證副本$140
你自己個名同埋出生日期冇可能係不能確定
ID card都有曬
影印本也沒有
副本可以申請BNO?
即是$140ok?
自己決定
叫你郁先郁
你亂問佢野有可能hold一hold你個case之後左check右check棧搞著自己
唔洗擔心
自己決定
覆錯,sor
LSRtrial@hmpo.gov.uk
我記得好似就咁RE番佢比我個EMAIL
請google核證副本
Thx
Thx
點解唔得
以為要正本先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞