『薪火post』BNO續期資訊(61) 先睇頭POST同DOC後先問問題之NO NEWS IS GOOD NEWS

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
應該無問題
豐儉由人
上去,打返你d資料,入到去講你申請status果版之後右邊有個係what you need to send

https://www.gov.uk/track-passport-application
申請嗰時冇要求countersign的
不過好可能issue authority 我揀咗HMPO
無得download 架啦, 同埋應該係第二份form
4號入queue 仲未approve
有紙本咪掃描張相再上載囉,無咪手機影仲簡單。
其實張相唔岩規格既話你up完佢會warn你,我都係影到佢冇warn之後就用果張
點申請BC
呢個就係俾其他人知唔揀 Others 係可以令件事更煩
其實有部分揀錯簽發地嘅申請,結果都要轉紙表格,仲要交相,所以揀錯就無話可說,特登揀都風險自決了!
有電郵再話你知要交乜
我寄果陣得阿媽既出世紙copy,冇老豆,所以都特登打左封信寄過去解釋話太耐所以冇左
14號documents received
到今日都未入q

我見你地個個都即日/第二日入q既
原來係咁
唔該晒
佢會會你錯乜,即時嘅,咪即刻再影過,有幾麻煩?我仲要自己退地做白底,都未覺麻煩呢!
我每份文件都用memo紙寫低ref code同埋呢張係乜,有d仲會寫埋note上去(例如我老豆身份證得出生年冇月日etc)
最後補多封冇既文件既信,信尾簽埋名

你注明左人地又唔會吊你,有咩所謂,除非你寫完出黎仲confuse架姐...
應該detect到,因為我燈光果d佢都check到,同埋你就算出去影都未必一定係得
你中身份證大法所以有bno係正常,不過最關心係你最終攞唔攞到本bc啫。
我係included child不過無交到阿媽本bno/影印本(佢無叫我寄),淨係交咗個passport number,唔知佢哋check唔check到呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞