『薪火post』BNO續期資訊(61) 先睇頭POST同DOC後先問問題之NO NEWS IS GOOD NEWS

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
親戚(無論有無血緣關係)都係唔簽得副簽
呢樣野就自己衡量風險
我個人建議係寧願寫信解釋
有無人會因為十月之後申請係藍色封面而遲啲先申請?
之前有人問過webchat
好似話存貨去到下年頭先會開始用藍色封面
Same here, livechat 問過話未知status 但肯定approved 左同printed
有冇人試過未approve 但HMPO就寄返啲supporting documents 返黎
之前有人講過係咁
你係唔係幾個申請一齊寄去
我有個問題就係本野係我老豆,但入面有我同我妹個名,阿媽話係副簽咁我當唔當有BNO,如當有應該點申請
既然係included child
你同阿妹可以apply本BNO

唔明你句副簽關咩事
點申請可睇doc
唔該絲打,終於搞得清,有就得
你阿媽誤會左,咁當然唔係副簽,而係加入子女名單,副簽係續領時搵合資格朋友做簽名,證明續領人身份,兩回事。
收到DHL sms
我都係
12號approved嘅
你快d申請繼承你老豆個BC
然後再幫你老豆申請放棄BC
等睇藍變黃
我反而同DHL confirmed聽日可以收到

真係成功送到黎再通知大家
唔想交咁多野建議當lost處理
我今朝都收到 不過重差一份sms
31-8 搞 , 仲係queue....

會唔會我地近期BNO續領潮令佢提早散哂d紅皮
早排send email提出左SAR
希望有好消息
其實紅皮都幾靚
覺得好過藍色
我3個申請一齊用dhl寄過去
Place of birth印錯左
有資格,照跟系統填資料,佢要乜俾乜,俾唔到寫信解釋,分開申請但可以一次過一封寄去,裡面文件要清楚邊份打邊份同邊樣要share。

https://www.passport.service.gov.uk/help/multiple-documents-guidance
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞