已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
Resist Beijing, Liberate Hong Kong.
驅逐共黨, 光復香港
推 唔好再口講就叻
但事實上又唔做
唔係日日打 有啲野都要日日做
頭腦要清 心要熱
想到問句 幾時可以行動升級
唱乜歌啫其實 同唱今天我其實有乜野分別
未完,黎緊仲要民陣9.15大遊行,加上呢幾日因為美國復會,對家同我地都要睇下有咩新玩法先,唔敢貿貿然行下一步
天琦
兄弟各自爬山
就係用覺得自己啱嘅方法
去抗爭
我覺得唱吓歌冇乜問題
又可以聚集到人
又可以keep住個熱度
今日唱吓歌都有防暴
着晒裝備出嚟
得個行字
幾好啊,唔通日日打日日圍狗屋
其實今次同雨傘好大分別,唔好成日雨傘後群症
自己諗下做啲乜嘢可以幫到手
成日擔心果樣呢樣,做唔到大事
有危機意識係好事
要經常提醒自己
雨革同而家情況根本冇得比喎
我唔講乜做法啱唔啱錯唔錯先,只講市民心態同士氣都已經係天淵之別
同埋,我地都知呢個政府唔係咁易妥協,肯定係打持久戰
政府果邊一定諗住等件事隨時間淡化,市民減少出黎,咁佢地就佔上風
但我地市民如果日日都做大事,長時間維持落去必然不斷損兵折將
不過唔出黎太耐又唔得,於是乎平日搵呢種「悠閒」活動去保持聲勢實屬必要
更重要既係,我地可以藉此話畀前線義士聽,我地好多人仍然企響佢地果邊
未來發展係點我地好難估得到,總之繼續在自己能力範圍內盡做就得
同埋香港人今日行到呢度根本唔會有人想放棄,大家都知今鋪一輸就大檸樂
所以唔好諗咁多多餘野,我地要對香港人有信心
做香港人真係好撚攰
話就話抗爭姐 都唔洗要日日同港共打餐死呀
星期一至五比大家抖下輕鬆下 星期六 日咪出黎囉
屌你老母成日話有陣雨革味
係既話一早就出黎唱歌等收皮啦
點解會搞成3個月 係因為每個星期大家都有付出
唔係唱歌跳舞呀
日日死老豆老母咁既樣好無 係咪會覺得係做緊野
睇見呢啲po就嬲
915 民陣大遊行 銅鑼灣
唱歌係要make noise高調做所以多人見到
跳閘因為會俾狗拉要低調做所以唔會大大聲話人知
喺自己住嗰頭一齊唱歌又有乜問題
星期六日遊行,星期一到星期五唱歌有抵觸咩?
佢地唱為香港而設嘅歌,
唔係今天我,兩者已經唔同啦。
快樂抗爭真係會死全家,中共逐個逐個屋企人掟落樓,好似呢個星期嘅20宗屍體發現咁
我唔同意你用呢個做標準,我果日發夢都有揸車入去,東涌係爆多人!但警狗真係超重防!一路有車俾人拖走,我眼前見到起碼有10架以上同一時間被拖,我同太夾出黎時接左個喺東涌嘅女仔,佢阿婆入左醫院要趕住走,但巴士站警狗都唔俾人停留!又無狗鐵入去又無車離開,真心好多人唔係唔想去,係真係去唔到!而且依加同佔中100%唔同,佔中係一個地方嘅人不停自hi,依加係全港18區都有人出黎支持!呢個行動只會令當區人更團結!!最終去到每個社區嘅人保護返自己果區!!!呢個真係好重要!!而且去美國領事館咪又係一呼百應?勇武有逃咩?無喔!和理非無back up勇武咩?果日好多人喔!銅鑼灣都好多街坊路場!點會一樣?話明核彈都唔割,依加作左一首歌姐!咁就出埋d咁嘅post?
冇錯,915一起去上街!我們要顯示決心!不要軟弱!
樓主對唱歌見解咪同你講嘅差不多,唔順自己意就話無用同嘉年華,明明唱歌同入機場無衝突,啲街坊平時食飽落街,行開行埋都經商場架啦,多人係好合理囉

而且首歌比更多大眾認識係好事黎,又唔係唱今天我同開始戀愛,使唔使咁玻璃心?
Pish
你去邊啲嘉年華係唱國歌架?
依一頭各有各做不割蓆
果一頭一入九月就割到痴肺

各有各做 各自爬山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞