已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
push
我覺得唔係只focus 唱歌就無問題 遊行 機場 都要繼續 但係我覺得而家真係有人當勇武無用 不斷踩低勇武 我想講無勇武 香港問題根本送唔上國際 話勇武做唔到啲咩嘅人 麻煩反醒一下
老豆有鬚,有鬚就係老豆
上次輸既人有唱歌,所以唱歌就會輸

咁戇鳩既邏輯夠膽開post講真好野
負皮我比嘅
一至五做呢啲我覺得問題不大
之後都有人講過試下唔好屌手足點解唔做呢樣唔做嗰樣
反而鼓勵其他人去做嗰一樣嘢
而呢兩日正正將呢場運動再次帶入社區
增加大家嘅歸屬感
我都肯定有班人會因為覺得好激昂而915願意出嚟
我唔覺得件事有樓主講到咁差
跳閘 入機場 同唱歌根本無衝突
反而大型活動過後散場會有一堆人一齊跳
幫助某班本身唔敢跳嘅人踏出第一步
入機場其實係咪應該諗下點解會少左人入
係因為大家覺得機場孤島有入無出
上星期亦有班人因為班狗封淨a車就覺得已經塞到了
根本唔關唱歌事
諗得正面少少啦巴打
見你好多po都好負面
但係成場運動真係無你想像中咁易散
不推文回應
大家可唔可以唔好再散播失敗風氣
可以檢討 建議 但真係唔好一味批評
兄弟爬山各自努力 每人都有自己位置

向好嗰方面諗 6月嗰時小小事大家都接受唔到 其實大家都已經進步進化左 就算係口號 7月都無乜人肯用光復香港 時代革命 而家大家嘅思想 行為 各方面已經好大進步

再者 每條戰線都有佢嘅價值 無攬炒巴搞國際戰線 而家大家仲係度同呢個仆街政權以卵擊石 無民陣搞遊行 都無咁好震撼全世界嘅相片效果 無巴打們嘅文宣 都無人知今個禮拜嘅活動係咩

某程度上榮光呢首歌 令好多人心入面再多左我係香港人嘅心態 對比起連儂牆 佢更有power 對比起叫口號 佢更令人易接受亦都可以不停去 loop

唔係晚晚撚狗先叫有做嘢 心態進化都好緊要 呢d soft skills 同行動係要相輔相成

光復香港 時代革命
街頭抗爭玩左3個月,用左1千幾人先換到一個訴求,而家做文宣仲想點?定想繼續圍狗屋日日送頭,送到無人先停
遍地開花,振奮士氣有咩問題?
唔係下下衝先叫有做野嘅
一至五要黎和理非回氣唔好咩?
地區活動個門檻低
住附近都可以好容易參與
你想做實事就應該推行動post
做文宣連儂牆宣傳915民陣遊行
首歌係唱埋比中立,淺藍, 大陸人聽的。
聽慣咗歌詞,就會入心
其實我同意嫁
所以 唯有係一直做
又諗啲新方法繼續做
樓主嘅提醒好重要

915 文宣

心態調整

無分和勇

雙管繼續齊下 缺一不可
客觀嚟講,進行曲唔同一般歌曲,係有助行動有佢作用,唔係吓吓齋唱就得。換個角度睇,至少入腦凝聚人心,埋下嘅火種到某日行動時或可能更大爆發
重點係形聚到更多人
——————————————————
毋忘所有義士之付出、612、721、805、811、824、825、831、908
唔想啲日期再加就打狗!救人!
無分和勇 團結抗暴
五大訴求 缺一不可
光復香港 時代革命
願榮光歸香港
你知唔知有人係無gear都俾人拉呀
宜家就係一句話
懷疑你參與違反禁制令既行動就可以拉你返狗屋
你明唔明我親眼見到有手足係青馬到咁樣俾狗帶走左呀?
就算入到機場
你睇蘋果live都見到機場巴士站有個支持我地既姨姨話坐係機場等車都俾狗拉走左啦
嗰呀姨都係無gear㗎啵

你話無gear佢咬你唔入
OU 嗰學生無gear 但因為一張長者八達通就俾人拉左
有啲stop and search 既後生手足係有俾狗抄低身分證㗎
我宜家係講我嗰日見到既事實
唔係係到製造白色恐怖 OK?
太敏感啦 , 冇可能日日用勇武,總會有一兩日休息。
休息嘅時候一係就平靜,一係就唱歌咁樣,咁我覺得唱下歌聚集客人氣都好,好過淡忘。
集會人數呢?閒日圍狗署嗰啲唔計
禮拜六日真係少過之前
唔係人人有車㗎嘛
仲有咁多正皮先得人驚
所有為運動犧牲都係功臣!無論點犧牲法都好
你既無謂犧牲就係
多人入機場就唔無謂
少人入機場你又入左就叫無謂犧牲
簡稱condom
仲去緊周圍玩而且仲要北上去玩果班 真係睇佢地幾時比人無差別入集中型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞