已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
如果個個有車就唔使咁多人一齊迫巴士
咪係囉.
連CCTVB都有講
另外極權最怕就係齊心, 而家見到中年,老年都有出黎就知.
冇人話唱左歌就唔做其他野
和理非 同 勇武 都係缺一不可
認同有少少似雨革後期
但又唔係完全相似
總之兄弟爬山,各自努力
起碼依家其中一個重點目標係10.1國慶
用咩方法都好都要捱到呢日
團結呀!!!!!
唱歌有冇用?你好似 Baltic sea 三國 Singing Revolution
咁1987 唱到1991唱足四年,唱到全民 national awakening,一定有用
香港人係最需要做和理非活動凝聚人心既一群人
你見嗌口號嗌得最大聲最出力最多人和應一定係香港人加油

所以各區唱歌呢個活動好好,響呢個政權警權嚴重打壓,已經迫大家埋牆角既時候,有首香港人自己創作既歌鼓勵大家士氣,凝聚力量,令開始迷茫既香港人再重新凝聚起來

香港人就係欠缺自信,需要人不斷鼓勵,所以大家唔好將呢樣嘢睇得咁負面
同雨革好唔同, 當時後期冇乜民意呀.
兄弟爬山啦. 對內聚氣, 對外文宣俾外國睇, 我地 5 demand not 1 less.
呢D 和理非行動, 外國人都會好欣賞. keep 住個溫度.

美國德國都做緊野, 多面夾擊. 任何行動展示到香港人抗爭緊都可以做.
最緊要不分化, 中共一路攪唔散我地呀!!!
依啲唔係分化,討論下都唔得?係唔係一定只有一種聲音先叫團結。依家唔及時發現問題,唔通真係變左雨革2.0先出聲
今次真係冇輸既餘地
推啊
pish
下, 咁你想點 人又死哂
得番和理非
係就係唱歌,但唱到上times上國際之前又好似冇,一首歌可以引起咁大共鳴,已經同雨革唔同

雨革最終失敗有好大原因係被分化,然後成個氣氛環境令人厭倦,最後散晒

但今次一首歌起到歸屬感嘅用途,增加左大家係香港人嘅感覺
p
大家醒醒
大家醒醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞