已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
up
兄弟爬山啦
今次個運動不嬲係勇武和理非梅花間竹咁嚟
都無衝突
我地呢一個社會如果要攞返我地應該有嘅權力,我地唔可以再教條主義。條條大路通羅馬,邊一個方式可以推翻呢一個政府嘅,呢一個方式就應該要去做。相信和平抗爭嘅人,相信公民抗命嘅人,繼續公民抗命。相信佔馬路,相信絕食,相信罷交稅...等等唔同和平手段嘅人繼續去做。我鼓勵你地去做,我希望你地去做。我唔希望因為有人批評你地嘅手段,結果就完全放棄你地相信嘅野。同時間相信勇武抗爭嘅人,一樣都要繼續做。
唔係一定要做高風險嘅野
先make 到個noise
和理非一樣可以做到個效果
抵制港鐵商場先啦
慢慢打飛機喇
講左成3個月麻包袋,最後連個鎚仔廢老都搞唔掂
每日都有呢啲文
每晚都係用你一個鐘時間唱
又凝聚到民氣 又鼓勵到冇咩時間做主線既手足出黎
點解唔做
只要唔內鬥分化,
路線/行動錯左,可以檢討,
但絕非辱罵,
而係透過檢討改進,
重視聯合陣線既合作分工,缺一不可,
就一定可以繼續,
希望在人間
呢首歌係一首勇武既歌
唔好同雨革比
屌 你當勇武係機械人呀
唔撚洗休息呀
講左兄弟爬山
不分化 不篤灰 不割席
又係呢d post
唱歌我覺得係文宣既方法 而唔係抗爭既手段
但集完氣要轉化為行動 唔係真係會變雨革
915 維園見!
例如呢?
我淨係見到你提及機場低成本

唔知點解你有錯覺會覺得機場係低成本
淨係塞爆陸路已經要好多人
莫講過要塞到停埋黨鐵

仲有當所有野塞晒
又要人大長征由機場行出欣澳?
上次黑警就唔捉你
有冇諗過其實係條高速公路上面捉人有幾咁易
唔好同我講啲咩差佬唔敢捉人啲天真既廢話
佢地冇野唔敢做
所以機場絕對唔係低成本

如果低成本既定義係少人力物力
咁麻包袋絕對係低成本
但考慮埋後果
其實圍狗屋先係最低成本
少於100人 每次都係拉幾個 仲要淨係告到
「非法集結」「公眾地方行為不檢」「遊蕩」
你帶頭 做左大家千呼百應
明明呢首歌嘅影響力就大到上times
你就喺度搞分化
想提醒大家, 我哋仲未贏㗎, 每一日都仲有上門拘捕, 個個禮拜都有義士上庭受審, 林鄭月娥仲坐喺特首辦笑鳩緊大家做曱甴, 一個黑警都冇畀被停職同檢控, 美國國會仲未討論香港情況。
所以希望大家要做嘅事一定要繼續做, 唔好鬆懈停落嚟, 等美國佬搞掂
你帶頭去殺返一兩隻狗,實有人跟
點解咁多on9得唱歌就係雨革
係咪弱撚智
睇多D唔同地方既革命史先出黎啦好嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞