已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
屌你老母呢個咁既分化post 咁撚多正皮?
善用不推文啦屌
好撚煩
出post批評不如做多d實事 好似寫信支持服刑義士,係自己專業幫助/號召更多人,有錢出錢 有力出力 大家唔好放棄 係各方面繼續抗爭落去 咁樣就唔會重蹈雨革覆轍
而家唔係非黑即白,唔係出黎唱歌就等於冇其他行動,

兄弟爬山,勿分化
分化post負面post
我覺得唱歌係可以增加凝聚力既
都feel到有小小變左做海闊天空咁
所以話. 一兩日就算啦
係又點?呢個係我地香港人既選擇
不過都多謝巴打你提我地
我地要毋忘初心
大把和理非踩勇武post就幾千正評
Pushhhh
樓主就畀人話分化
真係好多人連推閘跳閘都唔做
support
果然一到12點個風向就黎料
其實唔關事
身邊唔少人覺得你跳閘係無意思
Impact唔到黨鐵 好似打擊CCTVB咁
你會唔睇 你會追擊廣告商 但你唔會睇佢D節目之後留comment屌
好似罰買黨鐵商埸呢D就正路D 仲可以日日去佢度搞
不過宜家好似比黨鐵shift左focus
每一日都有post講跳閘仲要比廢佬搞冇乜人幫 再加埋批鬥熱線
相對地你話日日去唱歌 都可以叫做感染社區 互相鼓勵 表態
cost and benefit 做法可接受 但可改善
不如你咁諗啦
唱歌果班9成9都唔係勇武黎架啦
但起馬佢地係撐緊哩場運動 兄弟爬山就係咁既意思
無左是但一邊 場運動可能一早已經完結左
有時諗野唔好咁死板啦
咪當係比勇武手足休息下囉
我覺得兩樣都重要
其實喺商場集氣氛可以幫到星期日遊行集氣
都係有用既
Pish
真 前排開始有啲灰心 出去食飯撞正唱國歌 好鼓舞
今日911 一定唔會衝,仲有今日唔係單係唱歌,有為美國911事件默哀去make noise , 去證明China daily 出埋d fake news(外國最憎fake news),唱完又可以鼓舞士氣同為915宣傳,唔覺有問題
街頭抗爭係周末ge事 平日人們下班唱首歌有乜問題 你唔講上星期日有十萭計ge人去美國領事館請願?
凡事不能非黑即白 一刀切
我希望大家重新諗下和理非 係邊種和
https://lih.kg/1561450

和理非都可以升級 大家一齊努力
我明 但唱還唱 都幫手盡下和理非能力 多D去理解下 傾下邊個人做先合理之類 都要傾架哩D....
今日去左唱歌,係有叫大家915見,比更多人知道係有百萬行,唔需要指責

各有各做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞