已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
日日去唱歌
宣傳左2日已經打爆晒個商場
但機場跳閘日日宣傳
上個星期六又少人去
跳閘又少人跳
永遠想零成本抗爭
如果美國唔打救我地點算
生性啦香港人
自己香港自己救呀
不能只有我看到, 就算輸都要攬炒

出黎呀 自由閪!

五大訴求 缺一不可

Pish
叫阿爺阿嫲阿公阿婆阿爸阿媽投

【保民聯】建制保皇 建設保民 香港值得更好的建設派
https://lih.kg/1560300
爬山啊
又係到分化
事實就係一有風險就有一大班人縮
日日講到有幾嬲有幾嬲
但事實就係當義士係condom
大佬,勇武無可能日日都出,都要抖下架,睇電視都有廣告啦
有無睇我講咩
機場星期六無人入呀
條路仲順過平時
和理非點都係0RISK先出架啦
咁唯有等美國救啦
好多呢類post。
我覺得呢類部分人認為快樂抗爭、嘉年華抗爭唔需要完全杜絕。
好多無上連登,無上討論區既人,呢幾晚可能行街食飯經過都會聽倒唱歌。唱既前後都會嗌口號
某程度上,會感化倒一班覺得攰既人,比倒啲希望佢地,等佢地覺得原來仲有好多溫暖,仲有好多人努力緊去爭取五大訴求

另外都有人唱完係有嗌支持勇武,話比勇武派,或者“行動”派知,好多人支持緊

另外唱完都會嗌下次活動,如:9.15 維園見

短期內,或者冇辦法令所有人都變行動派。但都無需要持續開post,用否定既態度去對呢啲相對和平,好似自己打飛機,冇作用既活動。

最開始sing hallelujah呢樣咁左膠咁和平既活動,最後帶黎咩效果,大家有目共睹。

減少否定。多鼓勵,多支持,多推行動post。
姐係入機場唔係0risk囉
跳閘最清高最做到野
咪係,香港人都係收皮啦
去到今日仲有0 risk既活動? 屌你啦沙田啱啱又出完防暴啦
唔係真係比林奠拖贏個運動啊
咩都要做 咩都可以做
上個禮拜見到有人自殺就屌人唔好死
今個禮拜見到人唱歌快樂抗爭就屌人掛住唱歌

壓抑抗爭搞到爆煲自殺又鬧
快樂抗爭減到壓又聚到人又鬧
屌人零成本抗爭
又無睇到果啲all in哂連情緒都不知不覺掉左入去返唔到黎嘅人

講講下愈黎愈似果時初期鬍連儂牆自high果啲post咁
永遠只有批評沒有讚賞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞