已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
兄弟爬山呀樓主,一係你有冇更好嘅建議?淨係得失敗論
今次唔可以輸
事實係你完到件事無人想出黎打啦
但係只偏向和理非 咪似樓主講咁
個雨革味出晒黎
唔好唔記得今次抗爭入面
每次我地係政府身上r到嘢返黎
都係靠大家文宣同前線升級
主力偏向一邊既話對我地無益

算吧啦香港人咁潔身自愛

連跳閘同入機場都驚呢樣驚個樣學咩人講革命啊
原來雨傘都有去18區商場唱歌㗎?
雨傘代表作係咩?都係連登仔寫嘅?
今次好多人政治覺醒
我唔覺得大家有放棄
只係回緊氣
明知好漫長
唔好在意三兩日嘅放鬆
如果真係放棄,街都唔會出,歌都唔會唱
中學生每日都有人鍊你唔彈?你唔讚?
咁樣又係雨傘?佢哋堅持緊啲乜?
學生好打工仔好,擺到明係等緊禮拜五
俾多少少信心同少啲疑心
我信天琦
係呀你地入到好撚勁呀
我地嗰日諗盡辦法入唔到機場就好撚渣
你就真係覺得無帶gear就咬你唔入?
咁無帶gear 但係青馬俾人拉嗰嗰OU學生係乜黎?
我見住佢俾狗夾硬屈佢死貓 但我嗰下無gear係手乜都做唔到既感受?

仲有你係咪覺得我地無份出去發夢呀
如果我地因為呢啲和理非行動就隨意俾人抄左身分證
咁點解發完夢之後仲要做咁多手腳又換衫又剩?
你講到我地好似無份出去食催淚彈食子彈
我睇住個正皮每分鐘都狂升 負皮冇乜郁 好撚誇張
遲少少睇多咗600個 係咪有五毛打手
平時啲正經post都推唔郁
同埋依個post啲內容同正皮唔對等
其實你而家每星期六日唔講平日
出去夢遊都會有咁既情況發生
唔同既係大家都未出去就驚左
呢樣唔係就係政府想見到既咩?
現實就係真係開始雨革陣味!
就算915民陣有遊行都係唔會上到熱門
係IG亦都唔會見到 只會係見到大家唱歌大叫
呢啲野原本係輔助既變左主體
twitter話香港人停戰一日係in remembrance of 911. FYI.
星期六關番工咩事
定你意思係手足本身有問題先會比人拉?
依家係咪出去發夢都要係連登打卡IG打卡先叫有做嘢?

咩叫兄弟爬山?
每個人係呢場運動都有唔同既角色定位,大家都係缺一不可。
你宜家咪係到同緊人割席囉
咁你又知唔知依家和理非唱歌激勵士氣既呢段期間
魔法系手足其實係有個cover去改良佢地既魔法?
利申 以上全部都係發夢夢境
事實係根本冇嘢做到喎😂
淨係話苦行要打狗殺狗先有用嗰啲咪形式主義囉
唔好再話做咩先有用,好多人都做緊嘢,樓主就喺度強調苦行分化
近呢兩個月出咁多post啊 垃圾
想問好耐,跳閘有咩用?
收皮 點解咁多正皮
以前做開CD-ROM
就係想香港好先開咁多post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞