已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
知唔知咩叫振奮軍心?抗爭係持久戰,日日比人拉比人打都要回下氣架,又唔係平日唱完歌weekend就唔出。臨走啲人都係話915遮打見,你咪喺到分化
算啦
大家唔好推
一至五養兵同樂
六日大型活動
咁樣都幾好呀
Keep住抗爭
長期戰
當日夠話尖沙咀玩laser弱智之後咪又爆佢幾獲,放鬆下啦,持久戰黎
自己香港自己救
唔好打啊~~~~
每一次都聽到,好灰
贊成tuituitui
是要記住,呢啲係要用來凝聚人心、激勵鬥志、鼓舞士氣,不要沉迷在畫面嘅美麗和浪漫,重蹈5年前金鐘佔領區嘅覆轍,就係啲人忘記,呢次係背水一戰嘅戰鬥,無得返轉頭,要攬炒,不篤灰、不割席、不指責、不分化,核爆都唔割,絕對唔可以有大台!
結局我唔知
我淨係想要一個大家共同努力去爭取結局
唔好亂割 要齊心
就算最後我地輸咗 起碼團結咗香港人 一班手足
但係係一日未輸之前 為咗要成功
唔可以因爲抗爭模式轉型而令我地變得更弱勢
手足你要理解我唔係想搵交鬧
只係我唔想我地係無咗咁多手足之後仍然無結果
對家不斷出招 大話一個接一個
我地要諗下仲有乜可以做到
運動學生主導 但都有機師老師護士比告暴動
的確好多人有包袱唔敢作為所以先有贖罪券呢個講法
繼續加油!
好開心見到咁多人仲咁正面
希望大家915一齊再出黎啦
同埋由得個post沉啦
唱歌=確立本土意識=走近成功
https://lih.kg/1561741
又唔係話星期六日唔出黎
依家呢個環境,班和理非冇嚇到縮埋係屋企已經好好啦
星期一至五如果唔做呢啲野
你想冷清清等到星期六日?
同埋已經好多彈藥比美國佬
feel到團火,團結所有人已經足夠
願榮光歸香港

【眾籌 Youtube 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/1558977
最前線捉左咁多,你知我知港共都知,白色恐怖嚇走唔少人
其實我睇唔到演唱會有咩好歡樂既味道

失敗主義其實真係唔work,不如號召人派文宣好過
其實集會由民陣搞差好遠
幾次過百萬都係民陣
所以唔批民陣真係無計

市民自發人數不嬲都唔夠民陣搞既人多
宜家可以係話過渡期,一直送頭唔係辦法,要時間重新部署戰略,唱歌可以當係keep住大家團火令場運動繼續落去,又可以拖延到美國逐步出招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞