已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
你吹雞我跟隊
回下氣都唔得咩?
而家冇人話唔做阿
dllm 係咪日日set rb
日日圍狗屋
日日比狗拉先叫做野
日撚日係度分化,放負
仆你個街又係度失敗主義
直接推實際行動既post 啦
應該話參與深度唔夠
識唔少人晚晚出嚟唱打曬飛機 但係遊行集會就不了不了 莫講話勇武
樓主就係講緊宣傳左2日既商場活動都多人過星期六既機場
邊隻字睇唔明?
回錯,sorry, 前一個回比樓主
其實點解咁多road block咁多搜查
\要用機場嘅旅客, 工作人員都可以暢順入去?
飛機係咪全部on time起飛?
今日911唔做野都上左Reddit頭版, D鬼感動流涕盛讚史上最有智慧既示威, Home is where the heart is. Hong Kong's heart does not belong in China. 中國必敗, 香港人永遠都唔會跪
跟住之後就慢慢冇人搞,幾年後又一條好漢
一係又話個運動完
一係又詰快樂抗
一係又講送頭
一係又講戀戰
一係又講和理非
一係又講圍狗屋冇用
一係又講跳閘on9

吊你老母咩而家2~5 日日keep 住有noise 有人關注有士氣。大佬香港革命都要速食。我地抗爭係長期日常化,仆街睇吓hunter game 先講la
烏克蘭都唔撚係日日打,佢地都有唱歌,跳舞互相支持提高士氣

士兵打仗都會有party 同休息la
分化,失敗撚。你有咩高見唔好得吊字
聞唔到喎⋯⋯
真。
有啲上左年紀既人好支持,但真係行唔倒太前,甚至身體狀況連和平既銅鑼灣行去金鐘都未必撐倒,可能維園行去希慎已經係佢地既體能極限。

分享個經歷。有一晚修補文宣時,有一位銀髮女士啜泣咁行埋黎話想比錢我地買物資印文宣,手足當然拒絕收錢。佢喊住話:睇住學生比人拉好傷心,好想做啲野支持我地。

手足比左個擁抱比佢,話佢行落黎講句加油已經係對我地好大既鼓勵,如果有心有力既可以一齊癡下文宣傾下計。

呢位銀髮手足,相信對“前線”行動毫無幫助。如果佢出黎仲可能成為需要照顧既人。但有個地方比佢聚集下做啲佢能力所及既活動,比倒佢心靈慰藉又幫倒手足打氣。何樂而不為呢

謹記,各有各做。人數唔一定次次都夠,但事後譴責無出黎既人無補於事,不如一齊集思廣益,諗下下次點樣做得更好。

其中一個好例子,係有個list話上唔倒前線既人每個星期可以做啲咩去支持。
講呢啲冇用,激將法?放灰L? 係有心既,各有各做,見唔對路咪自己出多幾分力好過!
一來唔批不反對通知書

二來美國領事館果次又比人中間停左
吊頸都要抖氣
呢幾日就當回血
互屌有咩用
和理非需要在本身活動是低法律風險先會走出黎。
頭先散水
幾多人乖乖哋自動拍八達通

你估真係想救香港咩
出嚟打卡唱歌當買贖罪劵啫
真係叫班人出嚟做實事?
sorry佢哋跳閘都未做過

每次鬆完 自律提醒自己立即做實事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞