已經feel到雨革陣味

856 回覆
4429 Like 866 Dislike
熱門一個915都無
前日天水圍連儂牆俾班藍絲連根拔起
我地琴日亦都有唔少手足出黎繼續印文宣重建返個連儂牆
貼晒禮拜六日啲遊行資料
我想講
連登唔係文宣既唯一途徑
我地唔應該過分放大連登呢個平台
熱門可能真係真係見唔到
但同時間
亦有一大班手足係社區唔同地方做緊文宣工作

所以唔好話因為你係連登熱門見唔到有po
就輕易批評手足一味「嘉年華式既氣氛」唱歌而忽略文宣工作
我地係社區一直有默默做嘢

希望大家真係明白
兄弟爬山
嗰道理

嘉年華式希望可以俾倒溫暖俾啲絕望既手足
但唔代表除左唱歌我地就咩都唔做
多推行動post,諗下係我地依個情況下仲可以做啲乜
改變目前依個困局
其實文宣都仲有好多
只係連登推PO同熱門既問題
習慣左係一半半 香港人不嬲係咁 好多野好快淡忙
但已經好左好多
士氣 表態 堅持
閒日為手足為自己打打氣
週末再出 有咩問題
完全唔覺,日日都做緊野
有落區整墻既手足應該好清楚有好多市民係知道有連登存在,但唔會特別睇,或者冇account。反而區內既墻係對佢地宣傳既主要渠道
咪ON9 係連登熱門制度有問題姐
各有各做,頂到10.1
抖夠繼續上路喇手足
true
而家所有人都係大台呀!兄弟爬山
呢個po咪制造緊內鬥
的確係有雨革陣味
一場運動必定係需要不同、創新既抗爭手法去維持持久性同熱度!
圍狗屋又屌、撚狗又屌、落街唱歌又屌
咁玩法實捱唔到落9.15啦 到時又屌人係咪贏左啦
講到口臭啦! 團結好重要 士氣好重要
呢幾晚我肯撚定令好多香港人既心再堅定左
好自然㗎 你又唱佢又唱 我都會想一齊參與
成日都話 全香港市民要團結先可以推翻個政府
呢啲可以拉攏民心既好活動點解唔做啊?
又話做文宣既?
和理非個個都落街宣揚緊革命意識啦!
無人當義士係condom啊
我地宜家就係想更多人加入我地
一齊向正苦、狗隊施壓
話比佢地只民意在此!幾百萬香港人好撚嬲啊!

手足 唔想鬧你分化
只要大家目標一致既 都係自己人
我明白你既急切 大家都明㗎
同時大家都需要發洩心中呢股怒氣啊
有咩唔開心既、嬲既 唔好向自己人發火
我地一齊行緊㗎!!你講既野我地收到曬㗎啦!
愛你啊!!一齊行 唔準放棄!!
其實呢個pattern由6月開始已經係咁,
嗰陣仲係話一至五做返普通市民,
而家幾乎日日有活動,唔使出金鐘,落街就有,
而你哋「最想要」嘅勇武抗爭頻率反而係越來越高,
邊忽似雨傘?嗰陣長時間冇衝突,喺條街鳩坐咋喎。

講真,一係你就自己每日都搞啲可以打嘅行動出嚟,
否則你都只係一個放咗工連和理非都唔參與嘅冷氣軍師,
有咩資格批評其他由冇活動變成有活動嘅人?
抗爭一定係漫長 你同緊一個政權鬥 你要推翻佢 一時三刻既急 只會輸得一敗塗地
你習慣左係連登拎文宣?
TG同FB大量文宣 多到平時我去貼連儂牆都印唔哂出黎
首國歌彈起之後開始出事
認同
而915既宣傳已經從網絡走到現實
每一日幾個商場都大大聲915維園見
Focus 返pls
多謝樓主提醒 P牌出PO一定又比人屌5毛
推 兄弟爬山都要兩邊一半半
行軍打仗都要食飯休息瞓覺娛樂
唱下歌又要屌 唱今天我就屌啫
唱願榮光歸香港又要屌
小朋友唱下數碼暴龍又屌

日日搵狗打?
前線做緊野又屌人唔走
1-5唱下歌休息下又唔比人唱

阿手足 唔好咁hash啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞