An 狗點解咁憎iphone

479 回覆
483 Like 210 Dislike
係Gboard詞類少
而且apple會顯示現今熱門詞彙
而Gboard係冇呢個功能
佢係死都唔肯出番指紋鎖
直程官網攞指紋鎖同face ID出嚟比較
仲要吹話好受歡迎
IT dog
成team人用iphone
好撚毒.....
因為An俠成日覺得自己係「自由戰士」

當正自己係蝙蝠俠
你分化緊
iPhone有Face ID,android有冇?部部android都有個突出黎嘅下巴,iPhone會唔會?你又知唔知其實呢兩個feature都好高技術?
各有compromise 你唔鍾意呢種設計唔代表佢落後

都係嗰句 每個人prefer嘅嘢唔同 如果你真係好憎M字額android機或者iPhone 8先啱你
因為an狗眾人皆醉我獨醒
我又係 轉過一次an機s系列最新嘅機
用左三日就頂唔順
嚇到我以後唔會再試an
軟件嘅development係咁好正常 好多嘢iOS都係等到慢慢穩定先開放個功能 NFC係最明顯嘅例子

相反android可以話係比較cutting edge 啲廠好鍾意咩都試下咁 但個人唔太鍾意俾人當白老鼠嘅感覺
宜家用咗部機兩年,無洗過機
利申HTC U11
得罪講句,AN狗不屌
有咩好憎,iphone最正係個mon同埋㩒mon個手感

買an機主要係貪平,影相靚,可以亂down apps用,隨意係browser度down片睇

用乜都冇所謂最緊要唔好用大陸機
有潛力做潮文
個post係問點解an記咁憎idog, 唔明你地衝出黎講an記廢係咩心態
邊度廢你又講唔出
所以話HK no IT
如果我冇搞錯, 呢個post係問點解an狗咁憎idog
回應返主題, 我只係話真正既IT人唔會用iphone係因為太多limitation, 用家淨係好似隻狗咁等apple喂咩你就食咩
冇講過個個都係工程師
睇依個post係多ifan 鬧android
係呀, 所以一直都係叫人買iPhone
夠簡單同少features唔使成日教
同埋好多時一句唔support就唔使搞著自己 (講緊iOS真係冇既function)
iPhone 4 換過S4 用左幾日就想死
一年後換番iPhone 6
死app好似係app developer既錯喎
又唔好咩都賴哂落個os到
冇計
Technology呢家野從來都係講user friendly
咁你有咩推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞