An 狗點解咁憎iphone

479 回覆
483 Like 210 Dislike
身為一個An狗,其實我一d都唔憎iPhone。只係最撚煩係身邊d iPhone狗成日串柒人用an好cheap
咁你自己追post睇咩事,自己黎九唔搭八

到底係邊個好似比人踩親條尾咁呢
同意,而家iOS慢慢都冇左呢樣優點啦,愈來愈似Android, 愈來愈開放
成浸油味出曬嚟
樓主就係呢d on9, 好似唱好邊一邊會有錢分咁

利申: 兩邊都有用.
我意思係成班人係度耐唔耐就拗呢樣嘢好攪笑啫。唔好誤會咗我啊。
1年後除左電都無問題,利申s8
用幾年未壞都唔多值啦 留返做後備機.
除非每年換機就會講保值.
Nokia 8.1低階機

為左維護Android完美形象要幾樣衰
兩邊都用過
個人認為iphone主要缺點得一個
係價錢 唔太抵
但又唔係學生 唔係好大影響嘅
人嘅心理係咁
用排除異己方法去搵安全感歸屬感正當性
唔明做developer 同揀android & iOS廢有咩關係
利申IT狗
an機一用超過1年就開始有問題,之後keep住都要得閒就洗機?

樓豬坐咗幾多年?
iPhone貴+cap水,Apple當自己獨市咁,有mbp都係要屌
主要原因
iOS真心廢,engineer唔會用
IT界係得啲假IT真sales/所謂manager但淨係用電腦嚟打機嘅人會用
ios都唔覺an勁
正常人你估個個做it工程師咩
Android求其搵都一堆multi lang喎,同埋跟機/Gboard已經夠做
iOS原生keyboard先弱智,落後起碼5年依家先有swipe,係得Emojis新啲
好奇走去google下
頂龍咪中階機你有咩期望?

利申 sony m4, 6s plus, XS
個post好無聊,引戰又利申不分化
引哂一堆人為自己用開個os互咬
唔講以為佢地有股份
其實最主要都係貴 同埋有少少覺得ios自閉麻煩
利申an狗
open system vs close system
民主 vs 獨裁
民主你咪拎部an去過關
睇下同部iphone邊部易爆d

我唔係想講D咩
open同close各有好處
講乜鳩民主獨裁姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞